8 x uit eten met pubers

Hoogstins2024

Martine van De Westkrant presenteerde vrijdag in BoLo het grappigste boek voor ouders met een puber: Tis hier geen hotel. Omdat we nu als redactie alleen maar aan pubers kunnen denken, gooien we er vandaag een speciale restaurantlijst tegenaan.

Toen ik puber was, hing ik van identiteitscrises aan elkaar. De ene dag was ik een kakker, compleet met streepjesoverhemd en dasje. De andere dag was ik een rasta, droeg ik rood-geel-groen en riep ik de hele dag ‘yah, man’. Volgens mijn moeder was ik ‘een drama’; ik wisselde even vaak van stemming als van outfit, slingerde mijn kleren rond als een aap strooit met bananenschillen en vond alles wat ze zei suf.

Feest van herkenning
Om ouders met pubers een hart onder de riem te steken, begonnen Martine de Vente en collega-journalist Saskia Smith te bloggen over hun eigen ervaringen met puberkroost. Hun blogs op tishiergeenhotel.nl werden al snel zo populair dat een boek niet kon uitblijven. Op 19 oktober werd dit boek gepresenteerd bij De Nieuwe Boekhandel aan de Bos en Lommerweg. Tis hier geen hotel knalt van de tips, lijstjes en verhalen om van te lachen en van te leren. Een feest van herkenning voor ouders met een puber; op sommige dagen wil je die ‘gasten’ toch het liefst achter het behang kitten? Maar op andere dagen zijn ze wèl iets extra’s waard. Trek dan je coolste kleren aan en neem ze mee naar een van deze restaurants in West.

Café Amsterdam
Presentator Tim Hofman woont er om de hoek en vergadert er vaak met zijn collega’s. De klassieker op het Watertorenplein heeft een toffe burger, een goede steak frites en bloedmooie fruits de mer op de kaartNiet tuttig of stijf, maar bruisend, stoer en werelds; dit is het IT-restaurant van Westerpark.
http://www.caferestaurantamsterdam.nl

Corner Bakery
Inmiddels zit er ook een filiaal in de J.P. Heijestraat, maar voor het echte werk ga je naar het loeigrote filiaal aan het Koningin Wilhelminaplein in Nieuw-West. In een zuurstokachtig decor chillen Bruno Mars look-a-likes, hockeymeiden en Rihanna’s in spé met freakshakes, stapels red velvet pancakes en broodjes pulled beef. Instagram-stek bij uitstek.
https://www.cornerbakeryamsterdam.com/nieuw-west-koningin-wilhelminaplein

De Pizzabakkers
Pizza’s zijn altijd een schot in de roos, zeker als je ze eet in dit soepele no-nonsensezaakje in de Spaarndammerstraat. Check de Da Noi met paprikaroomsaus, mozzarella, gepofte paprika, rul gebakken Italiaanse saucijsjes en pecorino!
https://www.depizzabakkers.nl

Flora
Taco’s maar dan échte, weet iedereen uit de (internationale) muziekscene. Als ‘beleg’ bijvoorbeeld chorizo en geroosterde aardappel of geroosterde bloemkool. En, néé, die groente is dus niet suf maar sexy in combinatie met plakjes radijs, granaatappelpitten, limoenfrisse saus, verse kruiden. De kimchi sweet potato fries zijn een must. Verborgen hotspot in het Bilderdijkpark.
https://www.facebook.com/floraamsterdam/

Meatless District
Stoer eten in de Bilderdijkstraat waar geen dier aan te pas komt, want: 100% plantaardig. Brood met kroketten van de Vegetarische Slager, noedels met gerookte tofu en kimchi, nachos met guacamole en friet van Friethoes.
https://meatlessdistrict.com/#home

Mook
Hét pannenkoekenwalhalla van West waar dudes en chicks bijpraten met hip hop op de achtergrond. Voor elke stemming de juiste pannenkoek. Beetje chag? The Chocolate Sensation met chocoladesaus, fruit en geraspte kokos! Overdosis testosteron? The Mancake met bacon, gegrilde uien, kaas, en maple syrup!
https://www.mookpancakes.nl

PUCK
Speelparadijs in de Jan Evertsenstraat waar je kunt flipperen, airhockeyen én eten. Van de Frans-Aziatische gerechten op de kaart zijn de gestoomde broodjes met buikspek en rendang populair. De kip uit de rotisserie gaat er ook altijd in. En wat dacht je van de mosselpan met kipgehakt in een saus van tahin?
https://tontonclub.nl/puck/

Staring at Jacob
Hoe tof ben je als je je puber laat brunchen als een New Yorker? Imponeer je kind en laat gefrituurde kippendijen, wafels, gepocheerde eieren en maple syrup aanrukken!
https://www.facebook.com/staringjacob/

DeWestkrant