‘Verantwoordelijken brandbom Hotel Buiten snel pakken’

Hotel Buiten (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De verantwoordelijken voor het werpen van een brandbom in restaurant Hotel Buiten moeten zo snel mogelijk worden gepakt en bestraft. Dat laat stadsdeelvoorzitter Emre Ünver van Nieuw-West weten na een roerige informatiebijeenkomst donderdag met medewerkers en omwonenden.

Het onderzoek van de politie gaat niet voortvarend genoeg, vond een aantal aanwezigen. Bij het incident vrijdagavond gooiden onbekenden een brandbom naar binnen bij het paviljoen aan de Sloterplas, waardoor enkele medewerkers gehoorschade opliepen. 

Ünver heeft volgens zijn woordvoerder ‘goed geluisterd naar de zorgen van de bewoners, ook wat betreft het rechercheonderzoek’. Hij gaat ervoor zorgen dat die ‘serieus genomen worden door politie en recherche’. Volgens een buurtbewoner hebben getuigen de mogelijke daders zien lopen.

De stadsdeelvoorzitter wil dat er goede nazorg is voor de slachtoffers en getuigen en dat de daders zo snel mogelijk gepakt en gestraft worden. Ünver heeft aangeboden om terug te komen voor een nieuwe bewonersavond. Op basis van objectieve cijfers wil hij dan met omwonenden kijken welke maatregelen nodig zijn om de buurt veiliger te maken.

Ünver doet overigens geen mededelingen over het lopende onderzoek. Voor zover bekend zijn er nog geen verdachten aangehouden. Hij brengt volgende week een bezoek aan Hotel Buiten. Het restaurant zegt geen idee te hebben wie verantwoordelijk is voor het gooien van de brandbom.