Museum wil multicultureel Amsterdam presenteren bij Sloterplas

I AMsterdam letters aan de Sloterplas (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De dependance van het Amsterdam Museum bij de Sloterplas gaat aandacht besteden aan het multiculturele karakter van de stad. Al eerder was bekend dat het museum zijn oog had laten vallen op Nieuw-West als nieuwe locatie.

De gemeente, stadsdeel Nieuw-West en het museum gaan de komende maanden onderzoeken of de Sloterplas de geschikte locatie is om het multiculturele verhaal van Amsterdam te vertellen, zo meldt het stadsdeel in een persbericht. Het museum gaat in gesprek met bewoners en met culturele instellingen zoals de Meervaart, Pakhuis de Zwijger, Tropenmuseum en het Van Eesteren Museum.

Een van de argumenten om te kiezen voor deze locatie, is dat de Sloterplas in het midden ligt van de ‘caleidoscoop aan culturen’ van Nieuw-West. Daarnaast wil de gemeente bezoek spreiden en daarvoor is in Nieuw-West nog plek.

Veel wereldsteden hebben een museum waarin aandacht wordt besteed aan de afkomst van hun bewoners. Het beroemdste voorbeeld is het immigratiemuseum op Ellis Island bij New York. Maar ook in Singapore is een mooi museum waar alle culturen van het land aandacht krijgen.

 

DeWestkrant