Agenda: film op het dak en markten

Hoogstins

Het weekend staat in het teken van de Gay Pride, maar er gebeurt veel meer. In West kun je buiten naar films kijken, rustig luisteren naar singer/songwriters en rondsnuffelen op verrassende markten.

Film op het dak

Filmliefhebbers zonder hoogtevrees kunnen vrijdag en zaterdag naar Floor 17, de rooftopbar van het Ramadahotel. Daar worden tijdens de Rooftop Movie Nights op de zeventiende etage Pirates of the Caribbean en Scary Movie vertoond, met een spectaculair uitzicht over West. De aanvang is om 21.45 uur. Staalmeesterslaan 410. Zaterdag kun je gratis naar de film Le Gamin au Vélo in de open lucht bij Het Ketelhuis, aanvang 21.30 uur.

Kunst, mode, massage en ponyrijden

Zondag is er weer de Sunday Market op het terrein van de Westergasfabriek, met kunst, mode, designspullen en lekkere hapjes en drankjes. Maar ook met theater en muziek. Van twaalf tot zes uur. Veel minder bekend, want nieuw, is de rommelmarkt Zoete Troep bij de broedplaats Lola Luid! aan de Schipluidenlaan 14. Met vintage spullen, hapjes, massage, ponyrijden en meer. Tussen tien en vier uur.

Liedjes luisteren in het park

Bijkomen van alle drukte door de Gay Pride kan zondag bij Terrasmus in het Erasmuspark. Daar treden tijdens de Singer-Songwriter-Sunday vanaf half drie singer/songwriters op, onder wie Mizza Hendrix met poëtische luisterliedjes en Dutch met songs die worden omschreven als ’een beetje country, een beetje rock&roll’.

Voor meer uittips kijk op de agenda van Mik.