Little Manhattan bij Lelylaan

(foto: Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Bij station Lelylaan komen 872 woningen voor studenten en andere jongeren. De bouw van wat heet Little Manhattan moet beginnen in de herfst. De woontorens worden 61 en 73 meter hoog.

Ontwikkelaar International Campus Netherlands heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor het project. Het bouwplan voorziet in 590 studentenkamers, 279 studio’s voor young professionals en commerciële ruimten aan de oostkant van het station. Volgens studentenhuisvester DUWO -die de 590 studentenkamers gaat beheren- zullen de kale huurprijzen naar verwachting 390 tot 450 euro bedragen. De oplevering is gepland in januari 2017.

Stadsdeel Nieuw-West is enthousiast over Little Manhattan. Het zorgt voor een veilige en aantrekkelijke stationsomgeving, zo stelt het stadsdeel. Er zijn ook plannen voor een tijdelijk ’creatief dorp’ bij station Lelylaan, gefinancierd met crowdfunding. De bedoeling is om een oude NS-trein neer te zetten waarin een bar-restaurant en club komt. De initiatiefnemers willen verder zeecontainers plaatsen voor winkels en woonruimte voor creatievelingen.