Agenda: Word gelukkig

Dit weekend lekker tekenen in West (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Dit weekend weer volop kansen om gelukkig te worden. Ga tekenen, hardlopen of gewoon lekker bier drinken. Niet helemaal tevreden? Wie weet heeft de agenda van Mik nog wat anders voor je in de aanbieding.

Gratis bier

Ja, je leest het goed: gratis bier. Bret (bij Sloterdijk) heeft vanaf vijf uur een bierproeverij van Gebrouwen door Vrouwen: twee Amsterdamse zussen die frisse, licht zoetige biertjes brouwen. Vanaf vijf uur kun je meedoen aan de proeverij.

1 jaar Radion

Radion heeft wel wat te vieren, een heel weekend lang. In alle zalen en het café is er van alles te zien en te dansen en dat dan vrijwel doorlopend. Bijna jammer dat je er niet kunt blijven slapen. Kijk hier voor de highlights in het programma.

Rondje Sloterplas

Goed getraind? Loop dan je rondje Sloterplas eens op tijd. Zondag is de jaarlijkse Sloterplasloop. Er is een 5- en 10 kilometerwedstrijd en een 10 kilometer trimloop. De loop verkoopt zichzelf als de ideale opwarmer voor de marathon van Amsterdam volgende week, maar die hoef je natuurlijk niet te lopen. Naar verwachting gaat het zonnetje schijnen, dus is er geen excuus om niet te gaan.

Gelukkig tekenen

Tekenliefhebbers kunnen dit weekend hun hart ophalen. Om te beginnen is er zondag in Galerie Ei aan de Admiraal de Ruijterweg de hele dag de eerste Big Draw van De Baarsjes. Kunstenaar Judith Zwaan geeft dan tekentips en les in de Galerie. Inspiratie voor het evenement haalde ze uit Londen, waar ze in het British Museum verzeild raakte in een Big Draw. Overigens zijn er op meer plekken in de stad Big Draws op verschillende data. Kijk op de website van Campaign for Drawing.

In stadstuinwinkel De Balkonie in de Jan Evertsenstraat leert Margot Verhoeven zondag vanaf 14.00 uur haar cursisten bloemen tekenen onder de noemer ‘Leer tekenen en word gelukkig’.