Druk Airbnb het hoogst in Oud-West

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Twee van de drie drukste ‘airbnb’ buurten in Amsterdam liggen in West. De Vondelbuurt en de Da Costbuurt staan op nummer twee en drie op een lijstje van het Financieele Dagblad, dat het aantal airbnb’s per 1000 woningen telde. De Overtoomse Sluis staat ook op dit lijstje van tien meest airbnb-dichte buurten. Alle drie de buurten liggen in Oud-West.
Ook in De Baarsjes en Westerpark zijn er delen met een zeer hoge ‘airbnb-dichtheid’. Dat betekent dat er per duizend woningen er 101 tot 169 woningen via het platform zijn verhuurd. Het betekent dat meer dan tien procent van de huizen van januari tot en met juli 2019 in de verhuur is geweest.
De krant ontdekte ook dat de prijzen van airbnb-verblijven stijgen. Dat maakt dat toeristen hun toevlucht nemen tot delen van de stad die verder van het centrum liggen. Zij komen terecht in onder meer Geuzenveld-Slotermeer in Nieuw-West. De cijfers zijn tot stand gekomen met data van inside airbnb, een website die met grote regelmaat data haalt van airbnb. Zelf publiceert het bedrijf geen cijfers.
Kijk hier voor het artikel in het FD.

DeWestkrant