AKROS kinderopvang zoekt technisch medewerkers

Jeanine krijgt geregeld hulp van Cor.
Hoogstins2024

AKROS is hoogvlieger in kinderopvang en zoekt ter ondersteuning van de technische dienst nieuwe technisch medewerkers. Iedereen met een technische achtergrond en affiniteit met kinderopvang kan reageren.

De technische dienst heeft het enorm druk en daarom zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers. Jeanine van der Putten (leidinggevende BSO, voorscholen): “Technische ondersteuning is voor onze organisatie essentieel. Dat geldt niet alleen voor goed onderhoud en reparatie, maar ook het creëren van nieuwe dingen maakt dat we de opvang voor onze kinderen op het hoogste niveau kunnen houden.”

Cor Hoogerheide werkte 20 jaar voor AKROS als technisch medewerker, waarvan 7 jaar na zijn pensioen en is onlangs gestopt om van zijn vrije tijd te genieten. “Met veel plezier heb ik al die tijd technische klussen gedaan op de locaties. Onderhoud van speeltuinen, kapotte spullen repareren, borden ophangen, nieuwe meubels in elkaar zetten en ja, soms ook een toilet ontstoppen.”

Wendela Netten, Cor Hoogerheide en Jeanine van der Putten zoeken nieuwe collega’s.

Contact met collega’s en kinderen
Het werk is niet alleen belangrijk, maar geeft ook heel veel voldoening. Cor: “Ik had veel contact met collega technici en de leidsters op de groepen. Er samen voor zorgen dat de klus goed verloopt en dat iedereen blij is met het resultaat, daar deed ik het voor.”

Kinderopvang is een dynamische wereld, geen dag is hetzelfde. Cor: “Kinderen zijn nieuwsgierig en vragen wat je aan het doen bent. Ik heb dingen laten zien en hen een keer laten ervaren hoe het is om een gaatje te boren. Onder begeleiding natuurlijk. En als je op je rug onder een keukenkastje ligt, klimmen ze soms zomaar op je benen!”

Visitekaartje voor de ouders
Wendela Net (coördinator BSO): “Technische ondersteuning is heel belangrijk, het maakt dat we met ons team goed kunnen functioneren. Als de ruimtes er tip top uitzien, is dat ook een visitekaartje naar de ouders toe.”

Wendela Net: ‘De ruimtes moeten er tiptop uitzien’

Klusworkshops op de Buitenschoolse Opvang (BSO)
Bij AKROS zijn talentontwikkeling en creativiteit speerpunten op de BSO. Voor wie dat leuk vindt is er de mogelijkheid om een paar keer per jaar een klus workshop techniek met onze BSO kinderen (4-12 jaar) te doen. Samen een apparaat uit elkaar halen en weer in elkaar zetten bijvoorbeeld. Kinderen vinden dat geweldig!

Werken voor kinderen houdt je jong!
Cor: “Na mijn pensioen wilde ik niet zomaar stoppen. Ik wilde bezig zijn, dingen doen en in contact blijven met mensen. Ik heb het dus nog 7 jaar gedaan. Dit soort werk moet je niet door een extern bedrijf laten doen, maar door mensen met hart voor de zaak, die van elkaar weten wie wat kan en wanneer. Ik kan het iedereen met technische ervaring of aanleg aanraden. Zeker ook na je pensioen. Werken voor kinderen houdt je jong!”

Cor Hoogerheide: Werken houdt je jong! (beeld: Akros Kinderopvang)

Informatie en solliciteren
Heb jij een technische achtergrond en interesse in werken voor onze kinderopvang locaties? En kun je zelfstandig en planmatig werken? Bekijk dan de vacature en reageer direct. Eerst meer informatie? Neem contact met ons op! Heb je geen technische achtergrond, maar ben je wel op zoek naar een leuke job als pedagogisch medewerker? Of wil je creatieve of sportieve workshops geven aan BSO-kinderen? Dan horen we het ook graag!

AKROS kinderopvang
Telefoon: 020 – 26 10 500
Info: www.akros-amsterdam.nl

Hier kun je de vacature helemaal bekijken: vacature technisch medewerker

DeWestkrant