Alles-in-1 op de Joop Westerweelschool

Onderwijswethouder Simone Kukenheim verbindt met Ria Schutte en Dick Haanraadt symbolisch Akros en de Joop Westerweelschool met elkaar.
Hoogstins2024

Dat is makkelijk: de voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang samen op één plek. Dus geen vervoer meer van- en naar een andere opvangplek en voor de kinderen ook nog lekker spelen met klasgenootjes. De Joop Westerweelschool in De Baarsjes doet het al een tijdje, maar vond het belangrijk om dit vandaag te vieren met kinderopvangorganisatie AKROS en onderwijswethouder Simone Kukenheim.

AKROS organiseert de voorschool, overblijf en BSO in het gebouw van de Joop Westerweelschool. De school en AKROS zitten vlak bij elkaar aan het Balboaplein. De samenwerking dateert al vanaf de nieuwbouw van de school aan de Admiralengracht die openging in 2004. “Het was daardoor altijd heel makkelijk om elkaar tegen te komen”, zegt directeur Ria Schutte van AKROS.

De organisaties zagen in dat alles op één plek houden voor alle partijen winst oplevert. “Dit gebouw is er ook heel erg geschikt voor”, zegt Schutte. Directeur Dick Haanraadts van de Westerweelschool is er dan ook van overtuigd dat je ‘elkaar eerst moet vinden en dat het dan altijd mogelijk is de regels toe te passen’.

AKROS heeft behalve bij de Joop Westerweelschool ook op De Zeeheld in Westerpark een dergelijk alles-in-één concept. De organisatie is samen met het schoolbestuur Amsterdam West binnen de Ring bezig met meer locaties in West.

DeWestkrant