Het nieuwe seizoen van De Augurkenkoning is onlangs gestart. Behalve op tv heeft de tafelzuurspecialist uit Bos en Lommer zijn stempel gedrukt op minstens vijf andere producten, waaronder een hip broodje in de Kinkerstraat.
De film
Begin dit jaar draaiden in de tafelzuurfabriek van Oos Kesbeke de camera’s voor Augurk aan Zee, een film van Frank Lammers, ofwel Ferry uit Undercover. De film draait om een werknemer van een Nederlandse augurkenfabriek, die op een dag een brief krijgt dat zijn doodgewaande vader nog leeft en op Bonaire woont. Vanaf 6 november is de film in de bioscopen te zien.
Het broodje
Bij Larry’s, Kinkerstraat 75, vliegen de gestoomde broodjes de tent uit. Eigenaren Simon en Mathieu beleggen hun bao buns met sticky tempeh en bijvoorbeeld met kimchi-halloumi. Momenteel is hun broodje met een truffelkroket van Holtkamp en zuur van Kesbeke een regelrechte hit. “Als startende ondernemers leek het ons leuk om samen te werken met gevestigde namen.”
De bowl
Bij Poké Perfect, Kinkerstraat 71a, kun je je eigen bowl samenstellen op basis van sushirijst of quinoa of een van de kant-en-klare schotels bestellen. Een voorbeeld daarvan is de Kesbeke Bowl met Thais kippengehakt, kimchi, mais, wortel, mayo én plakjes augurk.
Het chipje
Kesbeke heeft al een tijdje een eigen kimchi in het assortiment. De smaak daarvan komt inmiddels ook terug in een chipsvariant van Boerderij Chips, een ambachtelijk bedrijf uit de Hoeksche Waard, dichtbij Dordrecht. De kimchichips zijn te koop bij supermarkten, maar het is natuurlijk tien keer leuker om daarvoor naar smulzaak Sterk in de De Clercqstraat 7 te gaan.
Het boek
Marcel Langedijk schreef eerder de biografieën van BN’ers als Hans Klok, Gordon en Najib Amhali. Zijn nieuwste boek heet Oos Kesbeke, Augurkenkoning, de man achter het familiebedrijf. In dit boek draait het om doorzettingsvermogen, innovatie en bovenal: familie.