Bar Baarsch breidt uit in Noord

Hoogstins

‘Onze’ Bar Baarsch beitelt op de NDSM-werf aan een zaak met honderd verschillende biertjes. Als Westerlingen zijn we daar natuurlijk beretrots op. Laten we daarom de naam van de daken schreeuwen: IJver Amsterdam.

Er zijn vele redenen waarom Bar Baarsch een van de lievelingen van de Jan Eef is. Bijvoorbeeld omdat ze van die goede borrelhappen hebben: de gefrituurde baby inktvis, het BBQ-plateau voor twee. Maar dé reden waarom de zaak in mijn hart zit, is de manier waarop de medewerkers Harold hebben gesteund.

‘Buurmanheld’
Harold, de eigenaar van Toko Surima, moest zijn zaak vanwege brand anderhalf jaar sluiten. Toen zijn toko in de Vespuccistraat in december 2017 weer openging werd Harold op de FB-pagina van Bar Baarsch verwelkomd als ‘buurmanheld’. De lofzang op Harold heeft de verkoop van gerechten op zeker omhooggestuwd. En dat verdient die lieve man voor 100 procent.

Scheepsbouwloods
Tussen de bedrijven door werd er bij Bar Baarsch gebroed op expansie. Op 31 juli verscheen het ‘grote nieuws’ op hun FB-pagina: “Het is dan eindelijk tijd om het te delen. We krijgen er een grote broer bij.” Deze zaak, IJver Amsterdam, komt in de voormalige scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Noord. Op 950 vierkante meter worden honderd verschillende bieren geschonken en bijpassende happen geserveerd. Binnen of buiten, alles kan, want dit proeflokaal krijgt een verwarmd terras.

Eerste kwartaal 2019
Bezoekers van het Amsterdam Beer Festival van afgelopen weekend konden al kennismaken met het team van IJver. Anderen moeten geduld hebben: er moet flink worden verbouwd. De zaak gaat pas in het eerste kwartaal van 2019 open. Surf voor een sneak preview naar de FB-pagina van IJver: https://www.facebook.com/ijveramsterdam/