’Bevoorraden Dirk levensgevaarlijk’

Hoogstins2024

De Dirk van den Broek in de Hugo de Grootbuurt moet voortaan worden bevoorraad vanaf de voorkant. De huidige situatie waarbij vrachtwagens achteruit de Van Reigersbergenstraat inrijden is levensgevaarlijk. Dat stelt een aantal buurtbewoners.

De Dirk wordt bevoorraad vanaf de achterzijde. Volgens omwonenden levert dit groot gevaar op. In de buurt wonen veel kinderen en er passeert een groot aantal scholieren op de fiets. Deze bewoners willen dat de losplek aan de voorzijde komt, in de Tweede Hugo de Grootstraat. Dan hoeven de vrachtwagens ook niet meer een druk fietspad over te steken.

Een mogelijke alternatieve oplossing vinden de bewoners nog gevaarlijker. Daarbij zouden de vrachtwagens eerst een kort rondje moeten maken door de Van Reigersbergenstraat, waar ook een speelterreintje is. In een brief aan buurtbewoners schrijft voorzitter Gerolf Bouwmeester van stadsdeel West dat hij de zorgen over de verkeersveiligheid deelt. Hij wijst erop dat afspraken zijn gemaakt over bevoorrading met kleine wagens, en onder begeleiding.

Bouwmeester vindt het ’volkomen begrijpelijk’ dat de buurtbewoners een laad- en losplek willen aan de voorzijde, maar deze optie is volgens hem al twee keer afgewezen door een onafhankelijke verkeerscommissie. Volgens een rapport van adviesbureau GoudappelCoffeng scoort een laad- en losplek aan de voorzijde op het gebied van verkeersveiligheid nog slechter.

Bouwmeester wil nu eerst wachten op het advies van de bezwaarschriftencommissie. Daarna wil hij met de omwonenden van de supermarkt in gesprek.

DeWestkrant