De eigenaren van Buon Gusto Deli hebben hun tanden gezet in een nieuw project in Houthaven: The Scene, een enorm restaurant dat in oktober opengaat en een meterslange bar heeft. “Lekker lullen, happen en drinken. Onze bar wordt een bar zoals een bar hoort te zijn.”
Hoe hun nieuwe zaak in Houthaven moest gaan heten, wisten Ingeborg Merkx en haar zoon Thomas direct, namelijk: The Scene. “Ons restaurant zit aan de Koivistokade, naast bioscoop Vue. Een scène is een onderdeel van een film, een scene is een bepaalde groep, iets waar je bij wilt horen”, verduidelijkt Ingeborg.
Verbindingsboompjes
Hoe meer ik over The Scene hoor, hoe meer ik geloof dat de nieuwkomer cool gaat worden, en dat velen de deur er plat zullen lopen. Op 600 vierkante meter komt ruimte voor 150 couverts, en dit kan worden uitgebreid. De blikvanger is een meterslange bar met gebloemde fluweelzachte kuipstoeltjes. “Lekker lullen, happen en drinken. Onze bar wordt een bar zoals een bar hoort te zijn.”
In het midden van de bar-bistro-brasserie staan boompjes met lila bloesems. Gasten mogen hier kaartjes in hangen: visitekaartjes, maar ook kaartjes met complimenten, suggesties of een favoriet recept. “Eén keer in de maand maak ik een van die recepten. Ik hoop dat de inhoud van de boompjes zorgt voor verbinding tussen de gasten en met ons.”
Franse klassiekers
The Scene gaat begin oktober open, eerst vijf dagen per week en alleen tijdens de lunch. Een maand later, als de bioscoop opengaat, zal het restaurant minstens zes dagen per week in bedrijf zijn. Zowel ‘s middags als ‘s avonds.
Hoewel de Franse keuken de boventoon zal voeren met klassiekers als steak tartare, croques monsieur en steak frites, komen er ook modernere gerechten op de kaart. “Bewoners van Houthaven blijven graag fit. Velen lopen hard. Tegenover ons zit een sportclub. We gaan sapjes en smoothies maken. Ook voor poké en açai bowls draaien we onze hand niet om.”
En passant dropt ze nog wat andere culinaire ideetjes. “In Spanje hebben ze van die pinchobarretjes. Hoe leuk zou het zijn als er een paar keer per avond een belletje gaat en het personeel met schalen vol pinchos rondgaat, van die hapjes op een stokbroodje?”
Feestlocatie
Terwijl Ingeborg en Thomas bikkelen om The Scene tot leven te brengen, werken ze ook aan de transformatie van hun andere zaak: Buon Gusto Deli, Danzigerkade 27. Hier lees je meer over deze Italiaanse smulzaak.
“Hoewel de buurt graag bij ons komt lunchen, gaan we stoppen met de lunch. We maken er een feestlocatie van, een plek voor verjaardagen, recepties en andere events. Ik blijf er kookworkshops geven. Sterker nog: ik ga dit aanbod uitbreiden. Daarnaast zal ik van hieruit al mijn caterings voorbereiden. Ook dit aanbod wordt breder: niet alleen Italiaanse gerechten, maar ook mezze, tapas en bijvoorbeeld stamppotten. Verder ga ik kijken of individuele catering – ‘even een broodje halen’ – mogelijk blijft.”
Kinderhoek
De eigenaar van het pand waar Buon Gusto Deli zit, bezit ook het pand van The Scene. “Hij gunde ons ‘gekke’ familiebedrijf deze kans. Als bezoekers de bioscoop verlaten, belanden ze via ons terras zowat ín het restaurant. Bioscoopexploitant Vue verwacht zo’n 1500 bezoekers per dag.”
Dikke kans dat een groot deel daarvan iets bij The Scene gaat gebruiken. Tussen al die bezoekers zitten vast veel kinderen. En daar spelen ze op in. “We zetten pannenkoeken op de kaart, zoete én hartige. Van die galletes uit Bretagne.” Het lijkt haar wel wat om een kinderhoek met speelgoed te maken en op zondag gratis kinderactiviteiten te organiseren.
Businessclub
Volgens Ingeborg kent haar zoon Thomas veel ondernemers in de buurt. Hij wil ze verenigen in een businessclub, compleet met een maandelijkse borrel in The Scene. “Wij willen iedereen die in Houthaven woont of werkt danwel de wijk bezoekt met elkaar verbinden. Dat doen we via onze activiteiten en events en lekker eten en drinken. We zijn een soort ambassadeurs van Houthaven.”
