Binnen of buiten de Ring?

Hoogstins2024

Binnen of buiten de Ring, dat is de vraag. Voor bijna hetzelfde geld (€ 210.000, Willem de Zwijgerlaan) heb je binnen de Ring A10 53 vierkante meter huis, buiten de Ring (€ 219.000, Pieter Calandlaan) dertig vierkante meter appartement méér.

Beide huizen zijn vandaag open op de Open Huizendag en in beide appartementen zijn we niet de enige kijkers. Vergelijken van de woningen is lastig, de ene is nieuwbouw, de andere is vooroorlogs. Aan de Calandlaan heb je veel meer meters, in de vorm van een enorme woonkamer met open keuken en twee slaapkamers. Zoals in veel nieuwbouwpanden zien de algemene ruimten en lift naar vijfhoog er spic en span uit.

In Bos en Lommer moet je om boven te komen een verveloze trap op, door de rooklucht van de benedenbuurman. Ook niet mooi: het hele pand heeft kunststof kozijnen. Verder is de 53 vierkante meter verdeeld in een ruime woonkamer, slaapkamer (met schuifwand-kast) en een pijpenla-keuken. Een leuke verrassing is een berging op zolder van zes vierkante meter, zelfs nog te vertimmeren tot werkkamertje.

De eigenaar van het Willem de Zwijgerlaan-appartement heeft het huis sinds woensdag te koop en heeft sindsdien al iedere dag kijkers gehad. Het huis in Nieuw-West is ook pas sinds deze week te koop. “Het huis van de buurman was binnen een week weg”, vertelt de eigenaar. Hij verkoopt omdat het met een kind te krap wordt. “Een huis met een tuin”, mijmert de vrouw des huizes. Een lastige vraag is waar. “Ik hoop dat we iets kunnen vinden.”  Ze zijn aan het rondkijken buiten de stad, in Amstelveen.

Het stel in Bos en Lommer gaat ook de stad uit. Zij hebben al iets anders, in Rijswijk. Of hun huis verkocht gaat worden, daarover maken zij zich geen enkele zorgen.

 

DeWestkrant