Binnenkijken bij De Studio

Hoogstins2024

Doordat ouders nu een woning zoeken voor hun studerende kind, of nog gebruik willen maken van de schenkingsvrijstelling tot € 100.000, is het druk met kijkers bij De Studio langs de A10 West. De Westkrant ging ook even naar binnen.

Lange gangen, met aan weerskanten deuren. Het lijkt een kantoor, en dat was het ook. Van 1960 tot en met 2006 was De Studio het hoofdkantoor van het GAK. Omdat het een van de eerste gebouwen was met een aluminium gevel kreeg het een monumentenstatus.

Van de hoofdingang tot de eerste verdieping was ook een roltrap. Nieuwsgierige ex-GAK’ers komen dan ook nog wel een kijkje nemen in de modelwoning op de tiende verdieping, weet de vertegenwoordiger van de verkopende makelaar.

GAK’ers hadden een prachtig uitzicht over de stad, zo is te zien in die modelwoning. Aan de westkant reikt het uitzicht tot de duinen, aan de oostkant over de stad. Er is een nadeel, het pand ligt pal aan de A10.

Hoe aan die kant de herrie van de snelweg wordt buitengehouden, is in de modelwoning niet te zien omdat die aan de andere kant van de weg ligt. Vanwege de monumentenstatus moest de gevel aan de eisen blijven voldoen, dus kwam er een halve meter van de gevel een schuifpui die de bewoners naar believen open en dicht kunnen doen.

De appartementjes van veertig vierkante meter (een kamer, met keuken douche en toilet) gaan voor minimaal € 79.000 over de toonbank en het gaat hard, volgens projectontwikkelaar AM. Van de 170 appartementen zijn er nog 65 ‘over’. De ruimere versie met twee kamers is al uitverkocht. Overigens moeten behalve de hypotheeklasten ook € 75 maandelijkse servicekosten en jaarlijks € 600 erfpacht worden betaald.

image

 

Het zijn vooral ouders met studerende kinderen en starters die zich -al dan niet geholpen door hun ouders- melden als koper. Wie dit studiejaar zijn studio al wil betrekken, moet even wachten. Volgend jaar pas zijn de appartementjes klaar.

 

 

DeWestkrant