BoLo komt samen rond het bordspel

Shutterstock/Bibi Siva
Hoogstins2024

Begin oktober plaatste Esther Rovers een bericht op de FB-pagina BoLo Buren: “Bordspellen, ik ben er gek op, maar ik doe het veel te weinig naar mijn zin. Ik heb wel vrienden die graag een spelletje spelen, maar veel zijn vaak erg druk en ze wonen niet echt vlakbij. Ik zat te denken om een FB-groep aan te maken voor Bos en Lommer speciaal voor het spelen van bordspellen. Zodat je na een gezellig avondje spelen en een hapje en een drankje doen, rollend naar huis kan.”
Voor ze dat ging doen, wilde ze peilen of daar animo voor was. Dat bleek zeker het geval te zijn. “Fantastisch idee.” “Heel leuk, ik heb een kast vol (bord-)spellen die ook veel te weinig aandacht krijgen. Ik houd me aanbevolen.” “Tof idee! Wij spelen regelmatig thuis spelletjes. Veel rummikub (geen bordspel, maar wel leuk). Dol op mens erger je niet.”
Esther wist wat haar te doen stond: op 9 oktober maakte ze de FB-pagina BoLo Bordspellen aan. Inmiddels heeft de groep al 73 leden. Woon je in BoLo en houd je van bordspellen, dan weet je waar je moet zijn. “Maak hier plannen voor een leuke spelavond, bespreek tactieken of leen een spel voordat je het gaat kopen”, staat er bij de pagina.
Mocht de naam Esther Rovers je bekend voorkomen, dan kan dat kloppen. Eerder organiseerde zij ‘het gulste event van de stad’. Een buurtbewoner om te koesteren.

DeWestkrant