BoLo heeft het gulste event van de stad

De locatie van het event: ontmoetingscentrum Amira.
Hoogstins2024

Op zaterdag 2 oktober vindt in Bos en Lommer de eerste editie van ‘West Kleedt Aan’ plaats. Bij dit event van 12.00 tot 16.00 uur kan iedereen naar huis met gratis tweedehandskleding. Per persoon krijg je maximaal drie kledingstukken cadeau. De kleding is schoon, maar niet gewassen. De locatie van het event: ontmoetingscentrum Amira aan de Bos en Lommerweg in de Kolenkitbuurt.
De initiatiefnemer van ‘West Kleedt Aan’ is Esther Rovers. Deze lezeres van De Westkrant
kreeg van Stichting Aminah toestemming om de ruimte te gebruiken. De stichting zet zich in voor ‘de emancipatie, integratie en participatie in de samenleving van bewoners (met en zonder een beperking) in het algemeen en vrouwen van alle culturen in het bijzonder’. Het activiteitenprogramma van de stichting is divers. Zo zijn er duurzame diners, is er een loopclub en werden er in de Week zonder afval tassen van oud textiel gemaakt.
‘West Kleedt Aan’ zorgt er voor dat ook mensen met een smalle beurs er picobello uit kunnen zien. In Bolo is er nog minstens één ander initiatief dat hier ook voor zorgt: Kledingbank Amsterdam West aan de Admiraal de Ruyterweg.

DeWestkrant