Kledingbank Amsterdam West komt met knipservice

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Vanaf 1 oktober kunnen klanten van Kledingbank Amsterdam West aan de Admiraal de Ruijterweg hier ook hun haren laten knippen. Deze ‘bank’ is hét adres voor Amsterdammers die door omstandigheden geen kleding kunnen kopen. Bij de organisatie van Emmy Medik kunnen klanten, net als bij de Voedselbank, gratis kleding uitzoeken. Op vertoon van een stadspas of kaart van de Voedselbank krijgen ze een klantenkaart waarmee ze één keer in de zes weken drie kledingstukken per persoon mogen uitzoeken.
Binnenkort kunnen deze ‘gecertificeerde klanten’ gebruikmaken van een extra dienst. Zij kunnen een afspraak inplannen bij de kapster van de Kledingbank. Vanaf 1 oktober staat zij elke vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur klaar om mannen, vrouwen én kinderen te knippen. Voor de knipbeurt moet vooraf een afspraak worden gemaakt (telefonisch: 020.3375.340). Een knipbeurt kost 7,50 euro per persoon. Op tijd reserveren is slim, want: vol is vol.
Hoe goed de kapster is, weet Emmy uit ervaring. “Zij heeft 9 jaar geleden mijn kapsel voor mijn bruiloft gedaan, en knipt mij nog steeds! Ik heb alle vertrouwen in haar, en ze is voor mij niet zomaar iemand. Zij heeft jaren ervaring en werkt nog steeds in het vak.”
Met deze extra service zet de Kledingbank haar motto – ‘Wij laten Amsterdammers niet in hun hempie staan’ – nog meer kracht bij. Veel ondernemers steunen het initiatief, waaronder kledingzaak Tutti Frutti uit de Bilderdijkstraat. Maar desondanks kan de organisatie meer hulp gebruiken. Hoe dat zit, lees je hier.