‘Blenderfietsen’ en staren naar de sterren bij Kiem Lokaal in BoLo

Achter de telescoop bij Kiem Lokaal (foto: Patricia Jacob).
Hoogstins2024

Op 25 september opende Kiem Lokaal zijn deuren in het paviljoen van het Wachterliedplantsoen. Kiem is niet zomaar een café, maar een heus Kindergroencafé. Dat ‘groene’ komt onder meer terug in het menu met ‘een twist van het plantsoen’. Zo drink je er thee van de blaadjes van de lindeboom iets verderop. De eetbare bloempjes op je yoghurt? Ook die komen uit het plantsoen!
Verder kunnen kinderen er hun brood beleggen met kiemen uit de vensterbankkas. Ook kunnen ze op een ‘blenderfiets’ stappen om een smoothie bij elkaar te trappen – hoe harder ze fietsen, hoe sneller de blender bovenop de fiets mixt en pureert. Op dit moment wordt de fiets gerepareerd; de kinderen hadden bij de opening vorige week net iets te fanatiek getrapt. Maar dat die fiets terugkomt, is zeker: hij is een dikke hit.
Geregeld wordt er iets speciaals georganiseerd: een limoenproeverij (welke smaken mogen op de kaart?), een tasting van pompoensoep met ingrediënten uit het plantsoen, een hummus-workshop, een potje ‘staren naar de sterren’ met een telescoop.
Bij de activiteiten werkt Kiem Lokaal nauw samen met de speeltuin en de wijkboerderij in het plantsoen. Samen hebben ze inmiddels educatieve looproutes ontwikkeld, zoals een route langs de eetbare planten in het plantsoen. Wanneer de activiteiten plaatsvinden, staat onder meer op de Facebookpagina van het Wachterliedplantsoen. Kiem Lokaal is iedere woensdag open van 9.30 tot 16.30 uur én elke zondag van 12.30 tot 16.30 uur, na de voorstelling van het Jeugdtheater Collectief in het paviljoen.
Met Kiem Lokaal heeft BoLo er weer een bijzonder adres voor kinderen bij. Ze konden immers al naar Mijnheer Howard en Mevrouw Rosa’s Kindercafé. Dit vrolijke café zit nu in Buurtkamer De Bestevaer aan de Willem de Zwijgerlaan, maar zat voorheen in het Wachterliedplantsoen. Hoe dat zit, lees je hier.