‘Mijnheer Howard en Mevrouw Rosa’ verlaten Wachterlied

Speeltuin Wachterliedplantsoen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Sociaal ondernemer Howard Kramer van het Wachterliedpaviljoen gaat zijn stek verlaten. De man achter het kindercafé en de kinderdisco in het gebouw bij de kinderboerderij en speeltuin zoekt een plek waar hij fulltime zijn activiteiten kan organiseren. Volgens hem wil de gemeente dat in het gebouw ook plek is voor andere organisatoren van activiteiten, terwijl Howard juist overloopt van de plannen voor de ruimte, zoals theater en kunst. Een diepe wens van hem is een permanent theatertje.
Dat Howard de stekker uit het café trekt, werd deels ingegeven door de coronacrisis. Zo is het paviljoen op het moment dicht en dat gaf hem tijd om na te denken. ,,Ik was altijd daar, of thuis bezig met de organisatie en administratie. Toen dat stilviel, werd ik mij bewust van wat ik wel en wat ik niet wilde.”
Howard Kramer begon samen met vrijwilliger Rosa Heredir met 20 euro aan boodschappen het kindercafé in het Wachterliedpaviljoen. De activiteiten werden uitgebreid met kinderdisco, rommelmarkt en activiteiten voor ouderen. En er kwamen steeds meer vrijwilligers werken in het café, met name mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Howard heeft de lampjes, serviesgoed en andere spullen al weggehaald bij het Wachterlied, in afwachting van de nieuwe ruimte. “Tijdens deze Coronaperiode hebben we alle tijd om rustig rond te kijken naar een voor ons geschikte plek.” Mocht iemand iets weten, dan houdt Howard zich aanbevolen.