Bolo-plantsoen krijgt bierfestival

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Het Bos en Lommerplantsoen wordt 23 juli de locatie voor een kleinschalig bierfestival, het WildWild West Brew Fest. Het is voor de eerste keer dat er op deze plek een dergelijk evenement plaatsvindt. De afgelopen twee jaar was het bierfestival in het Jan van Schaffelaarplantsoen, maar het verhuist vanwege de bouwwerkzaamheden aldaar.

Organisator Joris de Monchy van El Jefe Primo Salsa verwacht geen enorme drukte, zoals vorig jaar bij Bier West. Dat bierfeest moesten de organisatoren uitstellen omdat er op het Mercatorplein twintigduizend bezoekers dreigden te komen.

Wild Wild West is volgens De Monchy veel kleinschaliger, minder commercieel en meer voor de buurt. “De eerste keer waren alle brouwers weliswaar uitverkocht, maar vorig jaar zat het weer niet echt mee.” De Monchy wil het festival ook graag kleinschalig houden, met lokale brouwers als Two Chefs Brewing en Gebrouwen door Vrouwen. “Echt alleen een feest voor de buurt.”

De Monchy heeft een bedrijf in barbecuesauzen en organiseert het feest samen met het eveneens lokale Bunkerbier, met net als vorig jaar een Mexican wrestling-wedstrijd. Daarnaast is er ook een wedstrijdje hete pepers heten.

Overigens is er dit jaar ook een nieuwe editie van Bier West, die vindt dit jaar in september plaats in het Rembrandtpark.

 

 

 

 

DeWestkrant