Sticky fingers in een taco

foto: Hans en Grietje
Hoogstins

Ligt het nou aan mij of wordt het in West echt met de dag gezelliger? Neem nou de Taqueria Tacobar in de Tweede Helmersstraat. Koud drie weken open en nu al een hit, zo te zien. Geen tafel of barkruk meer vrij op een doordeweekse avond. Even voor de duidelijkheid: dit eetbarretje is niet de plek om de voor- en nadelen van handelsverdrag TTIP of zo te bespreken. Néé, hier draait alles om lachen, dollen en ouwehoeren en dat maakt de zaak “zó chill”, zoals de 20+ blondine achter me tot drie keer toe meldt. Een ‘hangplek’ pur sang om tequila achterover te slaan en goede no frills-happen te scoren die rap op tafel staan.

De kippenpootjes met honing, tequila en limoen zijn om je vingers bij af te likken zo lekker – letterlijk, want: sticky fingers. En dan die avocado fries, je moet er maar op komen. Meer loempia dan friet, krokant van buiten, fluweelzacht van binnen. Maar je komt hier natuurlijk voor de taco’s. Ze zijn er met vis, varkensvlees, kip, rundvlees en in een vega-variant. De ingrediënten liggen op de glutenvrije pannenkoekjes van biologische mais uit de keuken van Tortillería Taiyari, de enige traditionele Mexicaanse tortilla-maker in Nederland. Kool erbij, huisgemaakte salsas en iets pittige chipotle cream. Niet moeilijk doen, gewoon met de hand eten.

De taco’s zijn tussen de 5 en 5,50 euro per stuk en met drie per persoon heb je een maaltijd waar een gemiddeld persoon genoeg aan heeft. Ach, en zo niet, dan roep je gewoon een van de enthousiaste chicos en chica van de bediening. Kun je ook meteen checken of de chili spiced Belgian dark chocolate brownie er nog is en nog een tequila bestellen. Kijk als je de deur uitloopt wel goed uit waar je loopt. Beetje lullig om de sombrero van het stenen varkentje bij de uitgang eraf te schoppen, toch?

https://www.facebook.com/taqueriatacobar/?fref=ts

Doneer