Brediusbad de beste deal

Hoogstins2024

Een klein vergelijkend warenonderzoek onder buitenbaden wijst uit dat zwemmers in West bij het Brediusbad de allerbeste deal hebben. Niet alleen voor kinderen is een kaartje goedkoper, ook volwassenen betalen aan de Spaarndammerdijk het minste. Bovendien is het Brediusbad iedere dag het langst open.

Het bad is onlangs vernieuwd. De aloude frietkar bij het bad heeft afgedaan. Nu kunnen bezoekers van het zwembad hun patatje of ijsje halen bij een gloednieuwe kiosk en verorberen aan de picknicktafels.

kiosk brediusbad

Het zwembad uit 1953 heeft een 25-meterbad, een kinderbad en een pierenbadje met grappige speeltoestellen. Het bad is door de week open van 7.00 tot 18.30 uur. Ochtendzwemmers moeten op dinsdag en donderdag niet gek opkijken als er mensen rondlopen zonder badpak of zwembroek. Dan is namelijk naaktzwemmen toegestaan. Avondzwemmers moeten op tijd zijn, want de kassa gaat om 17.30 uur dicht.

Het Brediusbad is met name voor kinderen het goedkoopste zwembad van West. Kinderen onder de vijftien betalen € 1,80, volwassenen € 4,-.

Mercator

Bij Sportplaza Mercator aan de Jan van Galenstraat betalen volwassenen én kinderen € 5,30. Open is Sportplaza Mercator doordeweek van 13:00 uur tot 18:00 uur, maar in de zomervakantie kun je er iedere dag van 11.00 uur tot 18.00 uur terecht. Nieuw dit jaar is dat je er op maandag en woensdag van 7.00 tot 9.00 uur kunt banenzwemmen.

Overigens is dit bad echt voor de mooi weer-zwemmers. Als het regent of buiten erg fris is, blijft het bad gesloten. Zo staat op de website van Sportplaza Mercator.

Sloterparkbad

Het Sloterparkbad heeft zijn buitenactiviteiten behoorlijk uitgebreid. Buiten zwemmen in het Sloterparkbad kan op mooie dagen in de vakantie tijdens de recreatie-uurtjes van 1200 tot 1800 uur. Heel leuk is dat het zwembad op zondag samen met buitenwerkplaats Noorderhof van alles organiseert: van smeden tot broodjes bakken met het thema Water en Vuur.  Hier kost een kaartje € 4,75 voor kinderen én volwassenen.