Bubbels en borrelhappen in de JP

Hoogstins2024

Op 7, 8 en 9 december is de opening van twee zaken in de Jan Pieter Heijestraat: JP bubbel-atelier en Pipistrello. Reken op een liters bubbels én een massa borrelhappen. Met een beetje geluk rollen er ook Italiaanse gehaktballetjes uit de keuken.

Op dit moment staat ze waarschijnlijk te klussen in Oud-West, maar tot voor kort werkte Claudia Helmer als fiscalist bij Loyens & Loeff op de Zuidas. Haar mede-klusser en zakenpartner Berber Bijlsma zegde recentelijk ook haar baan op. Zij zei haar werk als bedrijfsleidster bij visrestaurant Pesca vaarwel om haar tanden te zetten in hun horeca-avontuur in de Jan Pieter Heijestraat.

Wijnen uit de Marche
In deze immer coole straat werken de ladies knetterhard om hun deadline te halen. Op 7, 8 en 9 december willen ze namelijk de opening van hun zaken vieren. Bij JP bubbel-atelier gaan dan de flessen met bubbels in alle maten en soorten open – van cava tot champagne. Voor erbij: luxe kaasgerechtjes, grote en kleine kaasplanken. Bij zaak numero 2, Pipistrello, willen ze tout Amsterdam inwijden in het Italiaanse aperitief. Qua drank schenken ze zelf geïmporteerde wijnen uit de Marche, een regio in het midden van Italië aan de Adriatische Zee. Het eten bestaat uit ‘goed gevulde borrelplanken vol Italiaanse delicatessen’.

Troostvoer
Ik gok erop dat er kazen en charcuterie zijn en hoop dat er ook veel warme happen zijn, zoals polpette, Italiaanse gehaktballetjes die dobberen in een saus van tomaat, knoflook en basilicum (zie foto). Glas rode wijn erbij en je bent helemaal ‘het mannetje’. Die balletjes bieden altijd troost, maar zeker in de herfst- en wintermaanden.

 

Nog geen website