18 heerlijke plekken in West waar je je kunt laten masseren

Foto: Toa Heftiba voor Unsplash.com
Hoogstins2024

Het is even wennen om voor de eerste keer uit je kleren te gaan voor een wildvreemde, maar dikke kans dat je daarna niet meer anders wilt. Massages zijn namelijk verslavend tot en met. Waar kun je in West terecht?

Als ik als kind hoofdpijn had, masseerde mijn Indische moeder mijn pijn weg. Maar mijn eerste full body massage kreeg ik pas tien jaar terug op het eiland Koh Samui. Na twee dagen stortregen verveelde ik me er te pletter en gaf ik een zestigplusser carte blanche. Als herboren kwam ik onder haar kleine, krachtige handen vandaan. Eenmaal thuis ging ik in Amsterdam op zoek naar een alternatief. Via dubieuze tentjes op de Zeedijk koerste ik uiteindelijk aan op Massage Marin in de Jordaan en zette ik dit adres al na de eerste ‘beurt’ bovenaan mijn lijst met memorabele massages. Bij mij om de hoek ben ik al een paar keer binnengelopen bij Thailand Dreams. Uit ervaring weet ik dat de pittige Thaise dames van deze salon in Westerpark moeiteloos de hardnekkigste knopen in nek, rug en schouders wegwerken. En wat nou zo leuk is: West heeft nog veel meer massagezaken die de moeite waard (lijken te) zijn.

De Baarsjes

Incense Bali Spa, Curaçaostraat, 60 minuten: vanaf 50 euro
Hét adres in West voor traditionele Balinese massages. Al acht jaar kneedt de Balinese Komang de stress van haar klanten weg. Rug en nek tot aan het complete lichaam. Spannende scrubsom het áf te maken, zoals een Lulur Body Scrub met frangipani, groene thee en cederhout en een Coffee Scrub (behandeling striae).
http://www.incensebalispa.nl

Massagehuys, Jan Evertenstraat, circa 55 minuten: 62 euro
Massage-opties te over, van Stress Relief en Deep Detox tot Strong Muscle – favoriet bij Martine van De Westkrant i.v.m. vaak vastzittende spieren. De Authenthic Asian is vrij hard. Volgens een kenner is die te vergelijken met pittig eten: even wennen, maar dan… Veel mensen zweren erbij.
https://www.massagehuys.nl

ITM Thai Hand Massage, Piri Reïsplein, 60 minuten: vanaf 65 euro
Massageschool met verschillende behandelingen in de aanbieding, waaronder de Thai Acupressure Therapy Massage, Thai Abdominal Massage (ingewanden) en Hot Herbal Compress Massage.
https://www.treatwell.nl/salon/itm-thai-hand-massage/?utm_medium=paid-search-nonbrand

Oud-West

An Chi, Overtoom, 60 minuten: 48 euro
Oase van rust aan immer kolkende straat. Voor het harde (deep tissue) en het softere werk (aromathereapie).
http://www.anchi.nl

Beijing Massage, Kinkerstraat, 60 minuten: 50 euro
Instituut voor ontspanningsmassages in Chinese stijl: no-nonsense, TL-licht, doeltreffend. Een tof ‘vluggertje’: voetmassage met kruidenbad (vanaf 30 minuten).
http://beijingmassagekinkerstraat.nl

Nara Thai, Kinkerstraat, 60 minuten: vanaf 50 euro.
Zowel Thaise massages met hot stones, kruidenbuidels of olie als Zweedse massages en sportmassages. Naar verluidt geen slappe hap, maar het stevige werk.
https://www.narawellness.nl

Silk Thai, Kinkerstraat,
60 minuten: 55 euro
De bestseller van deze Thaise massagezaak is de Thaise massage met warme olie, maar ik schat in dat de Laptop Detox (nek- en schoudermassage) ook soepel loopt. https://www.silkthai.nl

Praktijk voor Massage en Transformatie, W-G Plein, 60 minuten: vanaf 55 euro
Volgens de pay-off heeft Maurice aandacht voor het verhaal van jouw lichaam. Die aandacht uit zich in bindweefselmassages en ontspanningsmassage als ook in RSI- en anti-hoofdpijnmassages.  Volgens een klant ‘verrichten de handen van Maurice wonderen’.
https://mauricetimmermans.com

Springlet Beauty Massage, Bosboom Toussaint,60 minuten: 50 euro
Adres voor Chinese ontspanningsmassages of sportmassages (full body, voet of hoofd). Volgens klanten krijg je hier ‘waar voor je geld’. Aan ‘aaien’ doen ze hier niet, maar ze weten ‘feilloos drukpunten te vinden’.
https://www.springletmassage.nl

Bos en Lommer

Devi-Nora, Ferguutstraat, 60 minuten: 62,50 euro
Eigenaresse Devi is al sinds haar zeventiende actief in de wereld van massage en therapie. Volgens de recensies neemt ze bij de eerste boeking extra tijd voor een heel uitgebreid intakegesprek, zonder die tijd door te berekenen. Behalve dat ze bedreven is in ontspanningsmassages en Thaise yogamassages, behoren engelenmeditatie en klanktherapie ook tot de mogelijkheden.
http://www.devi-nora.nl

Westerpark

Amsterdam Massage, Zaandijkstraat, 60 minuten: 70 euro
Praktijk sinds 2007. Masseur Jeroen is gespecialiseerd in de Thaise yogamassage. Daarnaast kun je langskomen voor klankschaalmassages (met kleren aan) en kruidenstempelmassages. De kruiden voor die massages importeert hij uit Thailand. Met een verwarmde kruidenbuidel in zijn hand masseert hij je huid in wiegende, cirkelvormige bewegingen. Die bewegingen wisselt hij af met strijkbewegingen waarbij hij verwarmde kokosolie gebruikt.
http://www.amsterdammassage.nl

Anouk Toulon, Frederik Hendrikstraat, 60 minuten: 60 euro.
Anouk werd op Bali ingewijd in de wereld van de wellness en massage. In Nederland deed ze ervaring op bij de Away Spa van W Hotels en The Spa at Andaz. Ze werkt nog steeds op oproepbasis voor vier- en vijfsterrenhotels. Vele opties – vaak met Balinese slag: deep tissue, sportmassage, detoxmassage, inclusief buikmassage. In november afwezig. Vanaf december weer present.
https://www.anouktoulon.com

Ayurvedische schoonheidssalon Dhana Laxmi, Frederik Hendrikstraat, 120 minuten hoofdmassage: 115 euro
Dhana werkt al sinds 2008 volgens de principes van Ayurveda, een eeuwenoude holistische geneeswijze uit India, waarbij kruiden een grote rol spelen. Schoonheidsbehandelingen, meditatielessen en massages. Bij de Shar-Matha hoofdmassage wordt je gezicht gereinigd, krijg je een stoombad en worden behalve je hoofd ook je schouders, armen, hals en gezicht gekneed.
http://www.schoonheidssalon-dhanalaxmi.nl

Back to Balance, Houtrijkstraat 423, 60 minuten: 70 euro.
Natuurgeneeskundige praktijk waar massages eventueel kunnen worden gecombineerd met een andere therapie of vastenkuur. Qua massages heel wat te kiezen: massage op warmwaterkussens, een triggerpoint-behandeling of The Forearm Dance. Bij deze Amerikaanse massagetechniek worden lange, brede strelingen met de onderarmen en ‘specifieke druk’ met de ellenbogen ingezet.
http://backtobalance.nu/site/

La Saskia Massage, Spaarndammerstraat, 60 minuten: 55 euro
Voor massages van top (Indian headmassage) tot teen (voetmassage) en full body (deep tissueen ontspanningsmassage). Huiselijke setting waar Saskia naar het schijnt ‘zonder al te veel woorden een lichaam kan lezen’.
https://www.lasaskiamassage.nl

MassoTherapy, Hugo de Grootplein, 50 minuten: 50 euro
Zowel medische als therapeutische massages als massages gericht op pijnbestrijding. Geinig: je kunt er een melk- en honingbad boeken, een van de schoonheidsgeheimen van Cleopatra.
https://massotherapy.nl

Thailand Dreams, Hugo de Grootplein, 60 minuten: 50 euro.
Een traditionele Thaise massage is natuurlijk het meest hardcore. Maar met een combi van die massage en een ontspanningsmassage mét olie kun je ook resultaat boeken. Je pijnpunten aanwijzen, je wensen aangeven und los geht es.Echt zacht wordt het hier overigens nooit, immers: no pain, no gain.
https://www.thailand-dreams.nl

We like massage, Eerste Keucheniusstraat (pop-up store), 60 minuten: 50 euro
Massages met veelzeggende namen als Instant Karma, Cellulite Be Gone en Go with the Flow. Een sessie bestaat uit een mix van technieken, zoals de Hawaiiaanse lomi lomi-techniek, waarbij de therapist werkt met bewegingen die even vloeiend zijn als de golven van de oceaan.
http://www.welikemassage.com

Nieuw-West

Massage West, Marius Bauerstraat, 60 minuten: vanaf 48,50 euro
Adres in Overtoomse veld waar je niet alleen kunt aankloppen voor sportmassages, maar ook voor ontspannendehot stone-massages of shiatsu-massages om spanningsklachten na een burn-out te verzachten.
https://massagewest.nl/#massages

Massage You, Cornelis Outhoornstraat, 60 minuten: 60 euro
Voormalig bartender Romain heeft met behulp van Thaise, Balinese en klassieke massagetechnieken een eigen stijl ontwikkeld. Anti-stress, ontspanning, voetreflex, hot stone. Kies maar uit.
https://www.massage-you-amsterdam.nl

 

DeWestkrant