Buurtbewoners opgeschrikt door explosies Schaapherderstraat en Staalmeesterslaan

Bij de explosie in de Schaapherderstraat werden voordeur en ruiten vernield. (Foto De Westkrant)
Hoogstins2024

Veel omwonenden zijn geschrokken door explosies bij woningen in de Schaapherderstraat (Kolenkitbuurt) en Staalmeesterslaan (Nieuw-West). 

In de nacht van zondag op maandag rond 03.30 uur werd de toegangsdeur van een woning in de Schaapherderstraat uit zijn sponningen geblazen. Er vielen geen gewonden. De recherche doet nader onderzoek en is op zoek naar getuigen en beelden. Een getuige heeft twee jongens op een scooter zien wegrijden, aldus de politie.

In een appartementengebouw aan de Staalmeesterslaan ontplofte zondagavond iets na 18.30 uur een explosief. Daarbij ontstond kort brand, die door de brandweer is geblust. Vijf mensen zijn nagekeken door ambulancepersoneel, twee van hen gingen naar het ziekenhuis.

Kort na de explosie hield de politie een minderjarige jongen en een minderjarig meisje aan als verdachten. De recherche vraagt ook in deze zaak om getuigen en beelden. Donderdag werd bekend dat een woning in het gebouw aan de Staalmeesterslaan op last van de burgemeester voor drie maanden is gesloten. Dit vanwege een eerdere vondst van een grote hoeveelheid softdrugs en de explosie, aldus de burgemeester.

DeWestkrant