Café 749 in Centrale Markthal brengt ode aan Amsterdam

Foto Nichon Glerum
Hoogstins2024

Café 749 is de eerste voorstelling aan de vooravond van de 750e verjaardag van Amsterdam. In de historische Centrale Markthal op het Food Center aan de Jan van Galenstraat brengt Orkater een muzikale ode aan de stad. De voorstelling is ook een eerbetoon aan oud-wethouder De Miranda die zich hard maakte voor betaalbare woningen voor alle Amsterdammers.

In deze locatievoorstelling werkt Orkater samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest en een grote cast van acteurs, muzikanten, stagiaires van theaterscholen en Amsterdammers. Leopold Witte tekent voor de regie van Café 749 en schreef samen met Geert Lageveen de tekst.

De voorstelling
Om het 750-jarig bestaan van Amsterdam te vieren wordt door de vaste clientèle in buurtcafé 749 aan een voorstelling gewerkt. Iedereen mag meedoen. De voorstelling gaat over Amsterdam; de stad die woekert met ruimtegebrek. De strijd om elke vierkante meter grond wordt ook realiteit in het leven van de stamgasten. Het bruine café waar iedereen altijd welkom is en waar wordt gefeest, gezongen, gevierd en gerouwd, dreigt te verdwijnen. 
Speeldata 5 april tot en met 4 mei. Bezoekers worden met een treintje opgehaald aan de poort van het Food Center aan de Jan van Galenstraat. Tip: trek warme kleding aan, het kan fris zijn in de hal. Meer informatie over de voorstelling en speeldata hier

Programma met Pakhuis de Zwijger
Rondom de voorstelling is er een programmareeks met Pakhuis de Zwijger onder dezelfde titel: Café 749. Met publiek wordt gereflecteerd op het Amsterdam van vandaag en de toekomst. Op 29 maart in Pakhuis de Zwijger en op 25 april op de speellocatie in de Centrale Markthal.