Cameratoezicht Zaandammerplein vanwege groepen jongeren 

Het Zaandammerplein, foto uit het pre-coronatijdperk. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Op- en rondom het Zaandammerplein in de Spaarndammerbuurt worden camera’s geplaatst. Dat heeft burgemeester Femke Halsema besloten op basis van de noodverordening om verspreiding tegen te gaan van het coronavirus. 

Het Zaandammerplein is een van de drukste plekken in de stad, aldus Halsema in haar besluit. De afgelopen dagen is er sprake geweest van ‘onwenselijke groepsvorming’ door jongeren.

“Waarschuwen heeft tot nu toe geen effect gehad en er is sprake van intimiderend gedrag van de jongeren richting bewoners en gezagsdragers”, aldus de burgemeester. “Er is reeds sprake geweest van een situatie waarbij de politie een groep jongeren heeft moeten insluiten.”

De camera’s blijven in ieder geval staan tot en met 1 juni. Eerder besloot de burgemeester al tot cameratoezicht op het Piet Mondriaanplein in Nieuw-West.

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Steeds meer mensen lezen De Westkrant en dat waarderen wij enorm. De Westkrant is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Door jouw donatie kunnen wij ons werk blijven doen en iedere dag nieuws brengen uit Amsterdam-West.

Voor minimaal € 5,- kun je ons steunen, en dat is zo gebeurd.

Klik hier om te doneren Word supporter

DeWestkrant