Van Paaseiland op het Stenen Hoofd word je een blij ei

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Na een winterstop is er weer leven op Het Stenen Hoofd, een van de laatste rafelrandjes van de stad. Sinds 1 april is Paaseiland weer back in business en kun je er terecht voor ‘comfort food uit de Pacifische keuken’. Dit keer natuurlijk wél geserveerd in corona-stijl.

Bij Paaseiland kun je de coronacrisis even vergeten. Oké, uitbaters Dylan en Paul
willen dat je gepaste afstand houdt. Bovendien is afhalen hier het toverwoord. Je drankjes, je eten. Alles gaat mee in een take away-verpakking. Maar toch, aan het IJ, in de zon en met mellow muziek van Sam Cooke op de achtergrond, lijkt de harde realiteit heel ver weg.

Bubbeltje
“Het is hier inderdaad net een bubbeltje”, lacht Dylan. Over klandizie heeft hij niet te klagen. Buurtbewoners weten dit ‘strandtentje’ al moeiteloos te vinden, terwijl Paaseiland pas sinds 1 april weer open is. “Velen kennen ons nog van vorig jaar.” Hij vervult overduidelijk een sociale functie. Net als andere klanten begin ik ongegeneerd tegen hem aan te kleppen. Contact! Praten! Met iemand anders dan je huisgeno(o)t(en)! Ja!

Vrolijke bedoening
Met z’n allen urenlang blijven hangen aan één tafeltje is er niet bij, maar in het zand, aan de kade of bij het hondenuitlaat-veldje is aardig wat plek om op 1.5 meter afstand van elkaar even een koffie van White Label te drinken. (Tenzij heel West hier tegelijk aanmeert, natuurlijk.) Een vrolijke bedoening met al die spelende hondjes in de buurt. Ze zijn niet te houden en kwispelen als bezetenen. Ik begrijp ze wel: relaxter dan dit wordt het niet in Amsterdam.

Molukse makreelsalade
En dat komt niet in het minst door de blije kaart. Warme croissants, bananenbrood, wortel-kokoscake, kokosyoghurt met home made granola en fruit (6,50 euro). Daarmee is het toch appeltje-eitje om de dag goed te beginnen? Lunchen met een broodje veganistische bulgogi beef, koolsla en mayo lijkt me ook zeker geen straf en van het broodje koho-koho begin ik meteen te kwijlen. Een Molukse makreelsalade met kokos, citroen en sambal, oh là là, enak sekali (erg lekker). Dylan – ‘blonde moeder, Molukse vader’: “Het menu is nog beperkt, maar er komen nog gerechten bij.” Benieuwd wanneer de brioche met de chicken katsuburger weer terugkomt! Het laatste nieuws komt op Facebook. Check hier.

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Steeds meer mensen lezen De Westkrant en dat waarderen wij enorm. De Westkrant is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Door jouw donatie kunnen wij ons werk blijven doen en iedere dag nieuws brengen uit Amsterdam-West.

Voor minimaal € 5,- kun je ons steunen, en dat is zo gebeurd.

Klik hier om te doneren Word supporter

DeWestkrant