Geen nieuwe horeca in Oud-West

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Bewoners in Oud-West die willen verbouwen of een horecazaak willen beginnen, moeten er rekening mee houden dat hun vergunning geweigerd danwel wordt aangehouden. Dit schrijft Stadsdeel West in een persbericht.
De gemeente wil voorkomen dat bouwplannen worden vergund die in strijd zijn met een nieuw bestemmingsplan voor het gebied tussen Hugo de Grootgracht, de Singelgracht, het Zandpad, het Vondelpark, de Schinkel en de Kostverlorenvaart. De gemeente is dit bestemmingsplan aan het voorbereiden.
Volgens het nieuwe bestemmingsplan kan er bijvoorbeeld geen horeca meer bijkomen in Oud-West. Alleen op plekken waar nu horeca is, kan een café of restaurant komen. Een winkelpand omzetten naar een horecapand, kan dus straks niet meer.
De horeca- en verbouwingsstop gaat direct in en is het gevolg van een zogenaamd voorbereidingssbesluit van de gemeenteraad van 19 december en is meteen ingegaan. Het houdt in dat omgevingsvergunningen ‘voor de activiteit bouwen’ worden aangehouden. Dat betekent dat de beslistermijn op een vergunning wordt opgeschort. Ook heeft de gemeente bepaald dat het verboden is ‘het gebruik van de gronden te wijzigen’.

DeWestkrant