Cartesius Lyceum na coronabesmettingen tijdelijk dicht

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Het Cartesius Lyceum blijft uit voorzorg tien dagen dicht. Bij zeven docenten van de school aan het Frederik Hendrikplantsoen zijn coronabesmettingen vastgesteld. Ook zijn vier leerlingen positief getest. Directeur Sandra Niemeijer noemt het ‘een moeilijk maar noodzakelijk besluit om meer besmettingen te voorkomen’. 

Niet duidelijk is hoe de docenten besmet zijn geraakt, zegt Niemeijer. “Hiervoor hadden we helemaal geen coronabesmettingen, en nu opeens zeven personeelsleden in drie dagen tijd. Dat is behoorlijk alarmerend. De GGD heeft met ons meegedacht, maar een bron kunnen we niet achterhalen.” Het ventilatiesysteem is prima, er wordt voldoende afstand gehouden en er wordt regelmatig gedesinfecteerd, aldus Niemeijer.

Om meer besmettingen te voorkomen krijgen de zevenhonderd leerlingen de komende dagen alleen online lessen. Daarmee is al eerder ervaring opgedaan tijdens de eerste landelijke coronagolf. Niemeijer verwacht dat de school op maandag 23 november de deuren weer kan openen. De zeven docenten hebben volgens haar milde klachten.