Cartesius heeft gezondste schoolkantine

(foto: Martine de Vente)
BoLoSpringforKids

Het Cartesius Lyceum heeft de beste schoolkantine van Nederland, aldus het Voedingscentrum. Daarvoor kreeg de school de gouden Schoolkantine Schaal.

De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan de school die de gezondste kantine heeft. Het Cartesius heeft hiervoor gewerkt met de Richtlijnen Gezonde Kantines, die zijn opgesteld voor het Voedingscentrum in opdracht van het het ministerie van VWS.

Volgens het Voedingscentrum heeft de school voor havo en vwo in Westerpark hard gewerkt aan het gezonder maken van de kantine. ,,Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine van het lyceum.”

Er is een keuze uit gezonde broodjes, groente en fruit. Ook is er yoghurt met muesli verkrijgbaar. Er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt en er liggen flesjes gekoeld water in de automaten.

Rector Sandra Niemeijer van de school: ,, Onze school is een omgeving waar gezond eten gemakkelijk verkrijgbaar moet zijn, omdat dit bijdraagt aan de ontwikkeling en leefstijl van de leerlingen. We kiezen voor een positieve aanpak, waarbij we de keuzevrijheid van onze leerlingen respecteren. Gezond eten gaat over goed voor jezelf zorgen en daar dragen we als school graag aan bij.”

Doneer