Speciale prijs Dansersfonds voor Gary Feingold

Gary Feingold. (Foto Henny Jurriens Studio)
Hoogstins2024

De Stichting Dansersfonds ’79 reikt dit jaar een speciale prijs uit aan Gary Feingold, artistiek directeur van de Henny Jurriëns Studio. Hij zwaait al 25 jaar de scepter over het internationaal gerenommeerd trainingscentrum voor professionele dansers, gevestigd in de Chassékerk in De Baarsjes.

“Achtentwintig jaar geleden kwam deze schijnbaar onvermoeibare duizendpoot naar Nederland”, zo stelt de jury. “Danste er bij Scapino Ballet Rotterdam en hield zich daarna bezig met een reeks initiatieven en projecten die alle tot doel hebben om kunst en mens samen te brengen en bij te dragen aan de bloei van een veelzijdig dansklimaat (…) Voor zijn zo waardevolle bijdragen aan de status van de Nederlandse danskunst heeft de jury van het Dansersfonds ’79 hem voorgedragen voor de Speciale Prijs 2020.”

Gary Feingold is in West eveneens bekend als de ondernemer achter Café Belcampo in De Hallen, waar hij ook dansvoorstellingen en andere activiteiten organiseert. De Westkrant sprak vorig jaar met Feingold, lees hier het interview. Dansersfondsprijzen zijn de langst bestaande Nederlandse dansprijzen. Ze zijn in 1979 ingesteld op initiatief van de oprichters Alexandra Radius en Han Ebbelaar.