Akkoord over horeca Chassékerk

De Chassékerk met rechts de ingangen van het toekomstige hotel en café-restaurant. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Over de horecavergunning voor de Chassékerk is een akkoord bereikt. Dat meldt stadsdeel West. Het toekomstige café moet door de week om half twaalf ’s avonds dicht. Bezoekers mogen in de zomer tot tien uur op het terras zitten.

Bij de Chassékerk in De Baarsjes komen een hotel met 45 kamers en een café-restaurant. Een aantal omwonenden vreesde dat dit zal leiden tot hinder. Na overleg tussen een klankbordgroep met bewoners, de Chassékerk, de horeca-ondernemer en het stadsdeel is overeenstemming bereikt.

De afspraken gaan ook over maatregelen bij mogelijke overlast. Portefeuillehouder Fenna Ulichki van het stadsdeel is tevreden, zo laat zij weten. ’’We komen van ver en na intensief contact is het dan toch gelukt om overeenstemming te bereiken over concrete afspraken.’’ Afgelopen woensdag was er een bewonersavond over de horecavergunning.

Ondernemer en ex-danser Lenny Balkissoon kocht de Chassékerk in 2011, waarmee hij het gebouw redde van de sloop. De kerk is verbouwd tot een danscentrum met acht studio’s. Naast de kerk komt een hotel en een café-restaurant met terras. Volgens Balkissoon hoeft de buurt niet te vrezen voor geluidshinder. Hij beloofde eerder om meteen maatregelen te nemen als er toch sprake is van overlast.