Circusbende Festival strijkt neer in Erasmuspark

(Foto Circusbende Festival)
Hoogstins2024

Het Circusbende Festival slaat weer de tenten op in het Erasmuspark. Van donderdag 17 tot en met zondag 20 augustus zijn er op het gratis toegankelijke terrein voorstellingen te zien met nieuw circus als middelpunt. Een deel van de voorstellingen is op donatie; je kunt dus zelf bepalen hoeveel je geeft.

Op het programma staan internationale compagnieën, professioneel jong talent en lokale muzikanten. De voorstellingen zijn overwegend taalloos. Het Circusbende Festival staat ‘voor spontane magie, rauwe randen en broodnodige verbindingen die schuilen in de ontmoeting tussen hoge kunsten en lage drempels’, aldus de organisatie. 

Het 8-daagse festival -dat van 31 augustus tot en met 3 september ook plaatsvindt op de NDSM-werf- trapt af op 17 augustus met de wereldpremière Petroleo van Compagnie LPM in het Erasmuspark; een komische en bezeten beproeving van jongleren met ringen. Karl Stets komt met zijn doorgewinterde solo Cuerdo en nieuwe voorstelling Traqueteo.

In de weekendochtenden geven de docenten van Circusclub gratis workshops voor kinderen, om de verschillende circusdisciplines te verkennen, de mogelijkheden van het menselijk lichaam te ontdekken en andere kinderen te ontmoeten.

DeWestkrant