Cocktails en gestoomde ‘bao’-broodjes in Westerpark

Hoogstins

Het pand van Graaf Leopold in Westerpark stond al maanden leeg, maar nu staan er bouwers te breken en te boren. Een race tegen de klok, want nog vóór de zomer zal een spannende hotspot zijn deuren openen: The Baohuis.

Bij Graaf Leopold in de Van Limburg Stirumstraat liepen de kleurrijkste figuren uit de buurt af en aan. Je kwam er voor een shot couleur locale, veel drank en goede happen. Voor de gehaktballen reed Henkjan ‘Idols’ Smits om. Op dit moment wordt het pand verbouwd tot Baohuis, een plek waar cocktails de dienst uit maken en je tot diep in de nacht kunt dansen. Om je honger te stillen staat er Asian streetfood op het menu en dé hit-broodjes van nu: bao buns. Aan het roer staan staan Robin Schoonbeek en Bob Kikkert, die al Bar Karakter in de De Clercqstraat hebben. De regie over de keuken is in handen van niemand minder dan culinaire duizendpoot Justin Brown.

Sterrenrestaurant
Ik krijg al trek als ik alleen maar zijn cv lees. Voordat Justin naar Amsterdam kwam, werkte hij bij restaurants in Australië en Engeland, zoals het sterrenrestaurant van vijfsterrenhotel The Landmark in Londen en bij Monte’s in dezelfde stad, waar hij kookte met Jamie Olivier. Ook schreef hij kookboeken, van Dining through the Seasons tot The Amsterdam Cookbook, en was hij foodconsultant voor onder meer The Dirty Chicken Club en Conscious Hotels.

Lotusbroodje
Daarnaast ontpopte hij zich als specialist in gestoomde broodjes, de bao buns. Hij verkocht ze op tijdelijke plekken in de stad, zoals in een pop-up in de J.P. Heijestraat, totdat hij een vaste plek kreeg in de keuken van Bar Karakter. In de Bao Bar van deze zaak vlogen zijn broodjes met buikspek, gefrituurde garnalen en aubergine van de toonbank. Mijn favoriete blogger, bySam, had ooit een lotusbroodje met ananas kimchi en kip, bij hem gescoord. En lijkt er nu nog van te dromen. Daar kan ik me iets bij voorstellen. Kom maar door met al dat lekkers! Westerpark is er klaar voor.
https://www.facebook.com/baohuis/