Duikers Sloterplas krijgen toch geen boete

Sloterplas. (Foto Martine de Vente)
Hoogstins2024

In een reactie op de boete van € 1500,- die duikers van vereniging Manta zouden krijgen, heeft Waternet besloten die toch niet op te leggen. Wel volgt er een gesprek met de duikvereniging over de veiligheid tijdens het duiken, zo stelt Waternet in een verklaring.
Afgelopen zondag waren de duikers bezig met het opdiepen van allerlei rommel van de bodem van de Sloterplas en kregen een boete omdat ze de veiligheidsvoorschriften niet in acht hadden genomen. Volgens Waternet was de actie weliswaar publiekelijk aangekondigd, maar was er geen vergunning voor aangevraagd. Ook waren er geen maatregelen getroffen om het vaarverkeer te waarschuwen voor de duikactie.
De leider van het duikteam bleek niet in staat te kunnen communiceren met zijn mensen onder water. Dat bleek toen bij wijze van proef de Waternetboot in beweging kwam en er toch nog een duiker naar boven kwam, aldus de verklaring van Waternet.
Over de boete ontstond gisteren veel commotie. Zo wilde stadsdeelcommissielid Jeroen Mirck al vragen gaan stellen over de uitgedeelde boete. Sommigen waren weer verontwaardigd dat de duikers ‘gestraft’ werden voor de goedbedoelde schoonmaakactie.