Concept-store T.I.T.S vervangen door nieuw stijlpaleis

Het nieuwste stijlpaleis van Oud-West. Foto: Patricia Jacob.
Hoogstins2024

Wie naar festivalkleding zocht, liep binnen bij T.I.T.S. Inmiddels is de winkel in Oud-West gesloten en zitten er nieuwe ondernemers in het pand.

Als je door de De Clercqstraat  liep, kon je de winkel niet missen. De spetterende etalages, een waterval van tinten roze, en dan die naam: T.I.T.S. Oftewel: This is The Shit. Millennials liepen weg met de zaak en kwamen superlatieven tekort om de shop te beschrijven. ‘Female empowerment store’, klonk het. Of, ‘kledingwinkel vol girlpower’. In de zeven jaar dat de winkel open was, dijde het aanbod uit van kleding tot sieraden, tassen en andere accessoires.

Andere focus
Inmiddels kun je er niet meer effe binnenlopen. Nathalie, Mathilde en het team hebben namelijk hun focus verlegd; ze hebben de concept-store gesloten en richten zich nu op hun webshop en label. Op deze manier willen ze hun ‘flirty brand of conscious fashion’ door laten groeien.

Flagshipstore
De oprichter van designstudio Ignore, Julien van Hassel, en zijn vriendin, de eigenaar van Baixa Jewelry, zagen hun kans schoon en trokken in het pand. Ze verfden de roze muren wit en voegden blauwe accenten toe. Sinds een maand fungeert de zaak als een flagship store voor hun twee merken.

Beeldentuin
In een minimalistisch ingerichte setting vind je interieurstukken – spiegels, tafeltjes – zonder franje. Julien wil in de ruimte exposities organiseren. Volgens hem is de tuin achter het pand groot genoeg voor een beeldentuin. “Wie weet beginnen we er eentje.”

Kosmopolitische creaties
Eén wand is behangen met stoere armbanden, ringen en kettingen van solide materiaal: roestvrijstaal met een laagje goud van 18 karaat. In verschillende sieraden zijn rode, zwarte of blauwe edelsteentjes verwerkt. Kosmopolitische creaties zijn het. Ideaal voor strandfeestjes op Ibiza, in Comporta of St. Tropez. Benieuwd wanneer de modebladen richting dit stijlpaleis in de De Clercqstraat hollen! 

DeWestkrant