Zapp verliest kort geding tegen sluiting darkstore Fagelstraat

Zapp's darkstore in de Fagelstraat. Foto: Richard Mooyman.
Hoogstins2024

Flitsbezorger Zapp heeft het kort geding tegen de gemeente verloren. Dit betekent dat de darkstore van Zapp in de Fagelstraat per 28 april zijn deuren moet sluiten. Zoals we eerder schreven was het bedrijf naar de rechter gestapt om de sluiting van het filiaal aan te vechten. De gemeente had dit besluit genomen om twee redenen: de bedrijfsvoering van Zapp past niet in het bestemmingsplan en ‘de aard en urgentie’ van de klachten over overlast in buurt.
De rechter vindt ook dat  ‘een flitsbezorgdienst in strijd is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan’. Daarnaast heeft de rechter onder meer oog voor de klachten van de buurt, waaruit blijkt dat ‘met de flitsbezorgdienst de leefbaarheid van de bewoners in de straat onder druk komt te staan’.
Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk. Wel loopt er nog een bezwaarprocedure tegen het besluit tot sluiting, een zogenoemde ‘bodemprocedure’. De rechter in kort geding acht het echter ‘hoogstwaarschijnlijk’ dat Zapp daar ook het onderspit delft.