Einde van drie flitsbezorgers in West lijkt echt nabij

De vestiging van flitsbezorger Flink aan de Nassaukade. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Op dinsdag 22 november kregen drie filialen van flitsbezorgers in West bericht van de gemeente: ze krijgen een dwangsom als ze openblijven. Het gaat om darkstores van Getir op de Da Costakade en van Flink op de Nassaukade en het Van Limburg Stirumplein. De definitieve sluiting van deze vestigingen lijkt nu dichterbij te komen.
Darkstore van Getir had van de rechter al medio september moeten sluiten, omdat die zaak niet onder de noemer detailhandel valt. Daarop bouwde de flitsbezorger de darkstore om tot ‘supermarkt’. Dat nieuwe concept is nu ook beoordeeld en voldoet volgens de gemeente niet aan de regels. Getir krijgt twee weken de tijd om op dat besluit te reageren. Mocht de gemeente dan alsnog de zaak willen sluiten, dan kan de flitsbezorger nog naar de rechter stappen.
Voor de vestiging van Flink op de Nassaukade geldt hetzelfde. Die zaak had ook half september moeten sluiten, maar werd eveneens omgebouwd tot supermarkt. Volgens de gemeente voldoet de zaak niet aan de regels. Vandaar dat de flitsbezorger een voornemen tot last onder dwangsom heeft ontvangen. Flink kan nog reageren op dat besluit en eventueel later aanvechten bij de rechter als de gemeente voet bij stuk blijft houden.
De darkstore van Flink op het Van Limburg Stirumplein kreeg op 4 oktober bericht van de gemeente dat die voornemens was om de zaak te sluiten. Flink ging tegen dat besluit in beroep en bouwde de darkstore niet om tot supermarkt. Het beroep is ongegrond verklaard en de gemeente wil dat de darkstore over twee weken dicht is. Flink kan ook hier nog naar de rechter stappen om de sluiting te voorkomen.