Flink vindt plek ter vervanging Van Limburg Stirumplein

Bezorger van Flink. Het bedrijf zoekt naar plekken waar filialen wel zijn toegestaan. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Flitsbezorger Flink meldt dat een alternatieve locatie is gevonden voor het omstreden filiaal aan het Van Limburg Stirumplein. Deze darkstore in de Staatsliedenbuurt moet dicht; de gemeente is bezig met het invorderen van een dwangsom van 20.000 euro. 

Flink meldt niet op welk adres die alternatieve locatie is gevonden. Ook is nog niet duidelijk of de gemeente toestemming geeft voor dat beoogde filiaal. De flitsbezorger zegt inmiddels wel een vergunning te hebben aangevraagd.

De gemeente is bezig met het sluiten van filialen van flitsbezorgers in woonbuurten. Die vestigingen passen volgens de gemeente niet binnen het bestemmingsplan en buurtbewoners klagen over hinder. 

Flink meldt nu gestopt te zijn met de bezorging vanuit de locatie aan de Nassaukade. Het filiaal aan het Van Limburg Stirumplein is nog wel open, tot ergernis van buurtbewoners en de stadsdeelcommissie. Het handhavingstraject gaat te langzaam, vinden zij.

Nieuwe vestiging in Zuid
In Zuid heeft Flink een nieuwe locatie gevonden aan de Amstelveenseweg. De gemeente heeft hiervoor een vergunning verstrekt. “Het blijkt mogelijk om goede plekken te vinden dichtbij onze klanten, die ook voor de gemeente goed passen. Niet ver weg op industrieterreinen, zoals weleens werd gesuggereerd, maar dichtbij Amsterdammers. Dit is een win-win voor iedereen”, aldus Robin Kiesler, directeur Benelux van Flink.

Tien minuten niet meer heilig 
Flink zegt te hebben geleerd dat het voor klanten vooral van belang is dat bezorging binnen een voorspelbare afgesproken tijd plaatsvindt. “We begonnen met de boodschap dat we binnen tien minuten bezorgen, maar zijn er vorig jaar al achter gekomen dat dit voor maar weinig klanten echt belangrijk is”, aldus Kiesler. “Als je boodschappen laat bezorgen, wil je vooral weten waar je aan toe bent en dat het op de aangegeven tijd gebeurt. Soms is dat na een kwartier of langer, maar je weet het altijd vooraf.”

DeWestkrant