Flink niet dicht, ondanks dwangsom 20.000 euro

De darkstore van Flink op het Van Limburg Stirumplein. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Flink houdt de darkstore op het Van Limburg Stirumplein vooralsnog open. Ook nu de gemeente bezig is met het invorderen van een dwangsom van 20.000 euro. Dat Flink nog steeds niet dicht is, heeft geleid tot irritatie bij buurtbewoners en de stadsdeelcommissie West.

Het filiaal van de flitsbezorger moet dicht omdat de vestiging niet is toegestaan volgens het bestemmingsplan en omwonenden klagen over hinder. De darkstore had al op 7 januari dicht moeten zijn, zo stelde inspreker Dick Jansen dinsdagavond tijdens een vergadering van stadsdeelcommissie West.

Een brief over Flink die portefeuillehouder Thomas Hermans dinsdag naar omwonenden stuurde, staat volgens Jansen vol met ‘vaagtaal’ en ‘vertraagtaal’. Leden van de stadsdeelcommissie vroegen zich ook af waarom de darkstore nog steeds niet dicht is. 

Hermans snapt het ongeduld, maar zei dat hij zich moet houden aan het stedelijk handhavingsbeleid dat bestaat uit verschillende stappen. “Die kosten heel veel tijd.” De eerder opgelegde dwangsom van 20.000 euro wordt nu ingevorderd, aldus Hermans. 

Die dwangsom kan volgens hem worden verhoogd naar 40.000 euro en vervolgens is gedwongen sluiting door bestuursdwang mogelijk. Hij beloofde schriftelijk terug te komen op de vraag hoe lang al die procedures nog kunnen duren. “Het ergert mij ook.”

Flink is in gesprek met de gemeente over een mogelijke andere plek buiten de wijk waar een filiaal van de flitsbezorger wel is toegestaan, zo staat er in de brief aan omwonenden. Maar die gesprekken staan volgens Hermans los van het handhavingstraject.

DeWestkrant