Stadsdeel gaat handhavers langssturen bij Flink

Het pand aan het Van Limburg Stirumplein waarin Flink zich wil vestigen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Dagelijks bestuurder Melanie van der Horst van stadsdeel West steunt de petitie van omwonenden met bezwaren tegen de komst van flitsbezorger Flink op het Van Limburg Stirumplein. Zij vrezen overlast door deze dark store en bezorgers. Van der Horst onderzoekt wat er juridisch mogelijk is tegen de vestiging die Flink op 20 januari wil openen.

Flink kan straks in ieder geval rekenen op veel aandacht van handhavers openbare ruimte. Er is weinig ruimte voor laden en lossen en bezorgfietsen, zo laat Van der Horst weten via een woordvoerder. Zij heeft al besloten tot ‘meer capaciteit aan handhaving’ op en rondom deze locatie in de Staatsliedenbuurt.

Vergunning
De flitsbezorger moet mogelijk nog een aparte vergunning voor deze locatie aanvragen, zo stelt Van der Horst verder. Flitsbezorging is een relatief nieuw fenomeen en het is niet helemaal duidelijk wat er op basis van de huidige regelgeving wel en niet is toegestaan.

Handhaving
Van der Horst wijst erop dat inmiddels een handhavingstraject is gestart na klachten van omwonenden over flitsbezorger Zapp in de Fagelstraat. Daarnaast werkt het college van B en W aan een beleidsstuk waaruit duidelijk moet worden wat wel en niet is toegestaan bij flitsbezorging. 

Verschraling
De vestiging van Flink op het Van Limburg Stirumplein is niet wenselijk, zo reageert Van der Horst. “Het is een winkelstraat die al onder druk staat. Verdere verschraling van het aanbod is wat ons betreft onwenselijk. Stadsdeel en bewoners willen open toegankelijke winkels in dit gebied. We hebben om die reden eerder al een tandartspraktijk geweigerd in dit pand.”

Van der Horst wil met alle flitsbezorgbedrijven -waaronder ook Flink- in gesprek. De petitie was maandagmiddag 837 keer ondertekend.