Flitsbezorger Flink naar Van Limburg Stirumplein

Flink gaat straks vanuit dit pand aan het Van Limburg Stirumplein bezorgen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het voormalige pand van Primera op het Van Limburg Stirumplein wordt betrokken door flitsbezorger Flink. Een woordvoerder van het bedrijf heeft dat bevestigd. De vestiging gaat op donderdag 20 januari open, zo is het plan.

De komst van Flink naar de Staatsliedenbuurt komt op een gevoelig moment. Omwonenden klagen op verschillende plekken in West over zogenoemde dark stores, nieuwe distributieplekken van flitsbezorgers. Het gaat dan onder meer om hinder door laden en lossen -ook buiten de reguliere winkeltijden- en wachtende fietsbezorgers.

Verder bestaan er al geruime tijd grote zorgen over de naastgelegen Van Limburg Stirumstraat en Tweede Nassaustraat. Er is sprake van een negatieve spiraal op het gebied van winkelaanbod en uitstraling, zo vindt de stadsdeelcommissie West, die aandringt op een opknapbeurt.

Vestigingen van flitsbezorgbedrijven hebben doorgaans geen publieke functie. Bezorgers halen er de spullen die zij binnen tien minuten op de fiets bij de klant moeten bezorgen. Er woedt in de stad een felle concurrentieslag tussen aanbieders als Getir, Gorilla’s, Zapp en Flink. 

Flink heeft het stadsdeelbestuur van West uitgenodigd om in gesprek te gaan over de plannen, zo meldt het bedrijf. “Flink vindt het ontzettend belangrijk dat we goede contacten onderhouden met bewoners, ondernemers, de overheid en andere betrokkenen in de buurten waarin we actief zijn.”

Stadsdeel West maakte onlangs bekend een dark store van Zapp in de Fagelstraat te gaan sluiten. Dit na klachten van omwonenden.

DeWestkrant