Net open in West: Kindcentrum de Vindplaats

Hoogstins2024

Na de herfstvakantie gingen de deuren van Kindcentrum de Vindplaats in Bos en Lommer open. In het gebouw zit een basisschool, kinderdagverblijf, voorschool en buitenschoolse opvang. Schoolbestuur AWBR en Akros Kinderopvang hebben hun krachten gebundeld om samen onderwijs en opvang onder één dak te bieden en zo een kansrijke omgeving voor alle kinderen uit de buurt te creëren.

Op vrijdag 4 november was de spetterende opening van Kindcentrum de Vindplaats aan de Jan den Haenstraat 41. Honderden kinderen, ouders, buurtbewoners en geïnteresseerden waren aanwezig om deze mijlpaal te vieren. Op het openingsfeest vertelden directeur Gert Geertsma en AWBR-bestuurder Theo Hooghiemstra over de totstandkoming van de Vindplaats als een plek waar iedereen welkom is.

Kind centraal
Bij de Vindplaats leren kinderen door te ervaren en te doen. Zij zijn de eigenaar
van hun eigen ontwikkeling. De kinderen krijgen hierbij begeleiding van een gedreven team van leerkrachten, pedagogisch medewerkers en ondersteuners. Op die manier kunnen zij zich optimaal ontplooien en de beste kansen voor de toekomst krijgen. Naast basisonderwijs, kinderopvang, voorschool en buitenschoolse opvang is ook extra uitdaging of ondersteuning mogelijk. Alles vanuit één visie binnen één organisatie, waarin het kind écht centraal staat.

Onderwijs en kinderopvang onder één dak
Tijdens het openingsfeest gaven de kinderen onder meer een rondleiding door het gebouw. Aan alles was te merken dat zij zich eigenaar voelden van de Vindplaats, en dat is precies de bedoeling. Er werd gedanst en muziek gemaakt in de studio en gesport in de gymzaal. Ook werd er een kijkje genomen in het atelier, het kooklokaal, de moestuinen, het kinderdagverblijf, de voorschool en buitenschoolse opvang.

Veilige plek om op te groeien
Volgens Marian de Wit, locatiemanager bij Akros Kinderopvang, is het mooiste aan de Vindplaats dat het een fijne plek midden in de buurt is. Marian: ‘Voor families die in de buurt wonen is De Vindplaats een vertrouwde en veilige plek om hun kinderen van 0 tot 13 jaar te laten opgroeien. Eerst bij de opvang en dan door naar de basisschool.’

Informatie, rondleiding en aanmelden
Ouders/verzorgers zijn van harte welkom om een kijkje te nemen bij de Vindplaats en kunnen hun kinderen aanmelden voor het kinderdagverblijf, de voorschool, basisschool en buitenschoolse opvang. Een aantal keer per jaar is er een kennismakingsbijeenkomst voor geïnteresseerden. Woensdag 30 november van 09.30-10.30 uur is de eerstvolgende bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst krijg je uitleg over de werkwijze op de Vindplaats en een rondleiding door het hele gebouw. Aanmelden voor de kennismakingsbijeenkomst op 30 november kan via https://www.devindplaats.amsterdam/praktische-informatie/open-dagen. We kijken uit naar je komst!

 

DeWestkrant