Betonblokken tegen foutparkeren bij school

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Stadsdeel West heeft wel heel drastische maatregelen genomen om te voorkomen dat ouders foutparkeren voor de Al Maes-school in de Cornelis Dirkzstraat in De Baarsjes. Enorme betonblokken in de straat en langs de Admiralengracht moeten voorkomen dat ouders die hun kinderen naar school brengen hun auto op de stoep zetten.
De blokken zijn een tijdelijke maatregel, zo schrijft het stadsdeel in een bewonersbrief. Er komen voor de school bij wijze van proef vier ‘kiss & ride’-plekken waar ouders hun kinderen tussen acht en negen in de ochtend kunnen uitladen. De school zelf gaat iemand regelen die in de gaten houdt of alles volgens de regels verloopt.
“Een verplaatsing van het probleem”, zegt een buurman van de school. “Nu gaan de auto’s natuurlijk voor de deur van de school stoppen.” Het halen en brengen van de kinderen van en naar de school verloopt vaak nogal chaotisch, omdat veel ouders hun kinderen wegbrengen met auto’s en vaak ook met busjes.
De parkeerplaatsen gaan ten koste van bewonersplekken. Auto’s mogen daar de overige uren van de dag wel staan, maar moeten tussen acht en negen weg zijn.