Veel misstanden in crèche Baarsjes

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Om te voorkomen dat de inspectie doorkreeg dat kinderdagverblijf 24/7 Kids teveel kinderen binnen had, stuurde de directie van het bedrijf leidsters met kinderen langdurig naar buiten. Kinderen doen dutjes op bankjes in het park of in de kinderwagen. Dit blijkt uit een reconstructie van de actualiteitenrubriek Brandpunt die vanavond wordt uitgezonden.

24/7 Kids had in De Baarsjes filialen op het Columbusplein en aan de Admiraal de Ruijterweg. Om op de laatste locatie kinderen op te vangen, had de eigenaresse geen vergunning, zo schrijft De Volkskrant vanmorgen. Toch waren er kinderen en leidsters in dit pand aanwezig, zo constateerde een omwonende die de GGD alarmeerde. Toen de GGD poolshoogte ging nemen, troffen de inspecteurs een chaotische situatie aan, aldus De Volkskrant. Met kinderen die ‘lang en hard huilen zonder te worden getroost’.

Er was nog meer aan de hand. De administratie was een chaos en niemand wist hoeveel kinderen er op een dag binnen waren. Bovendien werden stagiaires ingezet als beroepskrachten. Uiteindelijk kreeg de crèche een exploitatieverbod.

In Brandpunt geeft wethouder Simone Kukenheim toe dat het toezicht op de kinderopvang faalt en pleit ze voor een zwarte lijst van ondernemers. Intussen gaat advocaat Richard Korver namens een aantal ouders aangifte doen tegen de eigenaresse van het kinderdagverblijf.

DeWestkrant