Darkstore Flink Nassaukade moet dicht

De vestiging van flitsbezorger Flink aan de Nassaukade. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De vestiging van flitsbezorger Flink aan de Nassaukade moet dicht. De rechter heeft de gemeente in het gelijk gesteld. Volgens de gemeente past de Flink-vestiging niet in het bestemmingsplan. Het bedrijf maakte onlangs een toonbank zodat ook consumenten er boodschappen konden halen, maar het filiaal is ook op die manier niet toegestaan. 

Vorige week sommeerde de gemeente Flink ook om de darkstore aan het Van Limburg Stirumplein te sluiten. Het bedrijf kan hier nog bezwaar tegen aantekenen. Daarna kan de gemeente een dwangsom opleggen. Dat was al gebeurd bij Flink aan de Nassaukade, maar het bedrijf stapte naar de rechter. Die gaf echter de gemeente gelijk, zo berichten diverse media.

Er loopt nog een procedure tegen de vestiging van flitsbezorger Getir aan de Da Costakade, zo meldt dagelijks bestuurder Thomas Hermans van stadsdeel West in een brief aan de stadsdeelcommissie. Getir stelde dat de vestiging is omgevormd naar een supermarkt/detailhandelsvestiging die volgens het bedrijf wel zou zijn toegestaan. “Het stadsdeel onderzoekt dit en zal deze nieuwe situatie beoordelen”, aldus Hermans. De darkstore van Zapp in de Fagelstraat is inmiddels definitief gesloten.

De gemeente wil voorlopig geen nieuwe vestigingen van flitsbezorgers toestaan. Bestaande vestigingen in woonwijken worden tegen het licht gehouden om te bezien of ze wel voldoen aan regelgeving.