West telt nog drie (legale) darkstores voor flitsbezorgers

Darkstore op de Admiraal de Ruijterweg. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Na de aanpak van illegale darkstores zijn er nog drie legale vestigingen in West over. Het gaat om de distributiecentra voor flitsbezorgers op de Admiraal de Ruijterweg, het Van Slingelandtplein en de Danzigerbocht. Dat meldt dagelijks bestuurder Thomas Hermans van stadsdeel West. 

De gemeente begon vorig jaar met het aanpakken van darkstores omdat ze overlast veroorzaakten in woonwijken en vaak niet binnen het bestemmingsplan pasten. In West leidde dit tot sluiting van flitsvestigingen op de Fagelstraat, het Van Limburg Stirumplein, Nassaukade, Baarsjesweg, Da Costakade en Overtoom.

Een nieuw beleid voor de hele stad is in mei vastgesteld: darkstores zijn niet toegestaan in woonwijken en alleen beperkt in gemengde gebieden met ook bedrijven. Na een razendsnelle opkomst lijkt de klad te zitten in flitsbezorging. Diverse bedrijven zijn al gestopt of overgenomen.

Flitsbezorgers lijken weinig belangstelling te hebben voor de opening van nieuwe, legale darkstores. Hermans meldt dat er in West geen recente aanvragen voor nieuwe vestigingen zijn ingediend.