Vragen over ‘dark store’ Flink aan Admiraal de Ruijterweg

Gebouw aan de Admiraal de Ruijterweg waar de darkstore van Flink zou komen (Foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

GroenLinks raadslid Nienke van Renssen heeft vragen gesteld over een zogenaamde darkstore van Flink aan de Admiraal de Ruijterweg in Bos en Lommer. De flitsbezorger zou plannen hebben om hier een distributiepunt te maken voor de boodschappenbezorgdienst. Van Renssen zegt signalen te hebben ontvangen dat het pand is bevoorraad met koelkasten, bureaus, stellingkasten, werkkleding en ander materiaal.
Echter, nieuwe locaties voor dergelijke diensten mogen niet meer, zo besloot de gemeenteraad in januari. Dit nadat een pand op het Van Limburg Stirumplein werd verbouwd tot een flitsbezorgdistributiepunt, wat stuitte op grote bezwaren van omwonenden.
De gemeente is op het moment bezig met onderzoeken onder welke voorwaarden bezorgdiensten zich in de stad kunnen vestigen. In afwachting daarvan is er dus een stop op nieuwe vestigingen. Voorheen zat er in het pand aan de Admiraal de Ruijterweg een restaurant met de naam Florence. Het hele gebouw staat nu in de steigers en krijgt een opbouw. De voorgevel is daarbij ook aangepast.